Uz Genesis smo dobili Janu i Lenu- iz prvog pokušaja

Uz Genesis smo dobili Janu i Lenu- iz prvog pokušaja

Kada me pitaju koliko je trajala moja borba za potomstvo, kazem im, desilo se kada je trebalo da se desi, jer kao da i nije bila borba vec se čekao sudnji dan, čas, godina.

To je bila ta 2018. godina, taj dan kada smo u Beogradu gde i živimo suprug i ja otišli na seminar o vantelesnoj oplodnji. Upoznajemo dr Crnogorac i razgovor sa njom nas je potpuno razoružao.

Iako smo već bili na listi čekanja za vantelesnu oplodnju u drugoj klinici, istog trenutka nakon razgovora sa dr Crnogorac odlučujemo suprug i ja da želimo da prekinemo mučno čekanje poziva i da prebacimo dokumente u Genesis kliniku.

Najlepša vest stigla pred novu godinu

GenesisPomislili smo, sada će to verovatno da potraje zbog administracije, međutim poziv koji je brzo usledio iz Genesisa nas je prijatno iznenadio. Odlazimo za Novi Sad na konsultaciju sa dr Crnogorac i dan danas se prisećamo njenog čuvenog pitanja- hoćete li bebu pre ili posle nove godine?

Pogledali smo se suprug i ja i u isti glas rekli- pre nove godine. Samo to njeno pitanje, pristup kojim je nastojala da nas opusti, sve to nam je davalo veru da ćemo uspeti iz prvog pokušaja. Tako je i bilo, bas kako je doktorka „obecala“, 30.decembra 2018. godine saznali smo da je pozitivna beta! Našoj sreći nije bilo kraja, koji smo bolji poklon mogli da dobijemo za novu godinu.

U Genesisu kao kod svojih

Veoma mi je važno da se dodatno osvrnem na proces i na pristup koji smo imali od Genesis tima. To je predivno iskustvo, sa prijatnim i toliko posvećenim članovima tima, zaista ne znam koga bih pre izdvojila.

Atmosfera koja uliva poverenje, sigurnost da je uspeh neminovan. Zahvaljujući tome neminovno u nekom trenutku i zaboravite zašto ste tu, jer u toploj priči sa divnim medicinskim sestrama osećate se kao i kada ste sa prijateljima na kafi.

Zbog takvog osećanja i unutrašnjeg mira koji smo zahvaljujući tome postigli, verovali smo da ćemo sigurno i uspeti iz prve. Pored toga, a to nam je veoma važno, nijednog trenutka se nas odnos nije doveo u pitanje, bili smo posvećeni jedno drugom, što i potvrdjuje moj suprug koji sada sedi pored mene dok ovo pišem.

Sreća- dvostruka

Genesis beba Lena i JanaKada dugo čekate tako lepe vesti, nikad ne zaboravite osećaj kada vidite pozitivnu betu ili kada na prvoj kontroli saznate da će sreća biti dvostruka, da čekamo blizance. Ali tada se javila i blaga strepnja- kako ćemo mi sve to, možemo li mi to…

Trudnoća je ipak prošla sasvim lepo i 14. 08. 2019. ja na svet carskim rezom donosim dva anđela, Janu i Lenu.

Sada kao roditelji osećamo odgovornost u odnosu ta dva mala bića. Bude ponekad teško, ponekad manje teško, ali ima i prelepih momenata. Lena i Jana uskoro će da napune godinu i po dana i mene čeka povratak na posao, što nam donosi nove izazove. Nadam se da ćemo se dobro snaći, s obzirom na to da već tri meseca idu u jaslice i lepo i tamo.

U Genesisu su svesni koliko znači poverenje

Na kraju moje Genesis priče bih svim parovima savetovala samo da veruju doktorima iz Genesis tima, da su u sigurnim rukama i da je uspeh neminovan. Poverenje je osnova na kojoj se sve gradi i zaista se oseti koliko oni, na svim nivoima, ulažu u to. Svima vama želim da uspete, a Genesis timu da im se vrati radost kakvu su nama pružili kroz Lenu i Janu.

Svako dobro, porodica Matić.

Dodatne informacije o originalnom Genesis konceptu personalizovane vantelesne oplodnje, kao i o slobodnim terminima za konsultacije, možete da dobijete pozivom na 021 382 8887 ili putem mejla bolnica@genesis.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *