Željka i Denis Majoroš: Iz Genesisa nam je stigla trostruka sreća

Željka i Denis Majoroš: Iz Genesisa nam je stigla trostruka sreća

– Sedam godina borbe sa sterilitetom. HSG, laparaskopija, histeroskopija, inseminacija. Iako su se nizale intervencije, nismo gubili nadu, dok god su pred nama bile opcije. Išli smo od jedne ka drugoj i bili jedno uz drugo. Svih tih godina.

Dok Lukas, Mateja i Mia spavaju, Željka Majoroš iz Subotice nam piše. Šalje njihove slike. Puni zahvalnosti, ljubavi. Umorni od nove dinamike, ali mirni. Kaže, sada se tek osećamo potpuno. Zahvaljujući Genesis timu dobili smo ne jednog, već tri anđela.

Vantelesna oplodnja- Genesis je jedina opcija

Kada put do bebe ne ide željenim tokom, znaš kada je bio početak. Ostane urezano u sećanje da on nije bio onaj lep, očekivan. Gore od toga je samo što ne znaš kada će biti kraj. I da li će bar on doneti željeno olakšanje.

Željka i Denis Majoroš iz Subotice su među onim parovima koji su nastojali da kroz sve to idu mirno, korak po korak. Da daju sve od sebe baš tako što će da prođu sve opcije. Tako su stigli i do vantelesne oplodnje i jedino u vezi sa čim se nisu dvoumili je Genesis tim.

Čuli smo mnogo pozitivnih iskustava i to je ilo prvo što nas je navelo da se dodatno informišemo. Takođe, upoznali smo neke članove Genesis tima ali već nakon prve konsultacije imali smo utisak da poznajemo sve, s obzirom na posvećenost parovima.

U Genesisu brzo imaš utisak da si deo jedne porodice i to mnogo znači. Ta sigurnost koju dobijaš. U svakom momentu smo mogli da pitamo sve što nam nije jasno- lično, porukom, mejlom, pozivom. Osoblje je veoma ljubazno i stručno, a lekari posvećeni, kaže Željka.

Iskušenja nije bilo- samo jaka želja

Prisećajući se tog puta Željka kaže da je imala utisak da je ceo postupak teže pao njenom suprugu, dok je gledao kako prolazi sve faze, a ništa ne može da učini. Ipak, kada je sve krenulo, pristup Genesis tima puno im je pomogao da se opuste.

– Prvi put smo prolazili sve to i jeste bilo malo treme i neizvesnosti, ali deo Genesis koncepta je i pojašnjenje šta nas čeka, šta ćemo u kojoj fazi da radimo, šta je sledeće. Nije nam dugo trebalo da se prepustimo i uživamo u našem putu do bebe, kad smo se uverili u to koliko je svima u tom procesu, u Genesisu bitno da sve bude u redu. Da mi budemo dobro, kaže Željka i ponosno dodaje:

– I jedno drugo smo sve vreme podržavali. Nije bilo nikakvih iskušenja za sve te godine jer smo jako želeli da postanemo roditelji.

Beta 472- stiže naša „trojka“

– Kada nam je na mejl stigao rezultat: Beta 472, od silnog uzbuđenja nismo znali šta to zapravo znači, da li je sve u redu. Pozvali smo sestru Marijanu koja nam je pojasnila da je najverovatnije trostruka sreća. Oboma su nam u trenu krenule suze radosnice, priseća se Željka.

Za nju i Denisa to je zapravo bio početak stvaranja porodice. Onaj koji će pamtiti i kom će se uvek iznova vraćati kada budu pričali o tome kako je sve počelo. Sve ostalo samo je, kaže, deo tog puta. I zato je važno, jer ih je baš tu dovelo.

Trudnoća je protekla divno i toliko je uživala u njoj da se često šalila kako bi mogla da bude trudna stalno. Bili su sigurni da će sada sve biti u redu. Lukas, Mateja i Mia potpuno su promenili njihov život. Pred njima je puno novih izazova ali su sigurni da će uz dobru organizaciju sve da usklade.

– Trudili smo da se se držimo načina razmišljanja koji će da nam olakša. Razmotrili smo koje su mogućnosti pred nama i uvek pažljivo birali ko će kroz njih da nas vodi. To možemo i druge da posavetujemo. Tako znaš da si zaista dao sve od sebe, kakav god kraj da bude.

Dodatne informacije o originalnom Genesis konceptu personalizovane vantelesne oplodnje, kao i o slobodnim terminima za konsultacije možete da dobijete pozivom na broj telefona 021 549 444, putem mejla bolnica@genesis.rs ili lično, u ulici Uroša Predića 4 u Novom Sadu.

Ostavite odgovor