Dimitrije, Georgije i Nestor- to je naša Genesis priča

Dimitrije, Georgije i Nestor- to je naša Genesis priča

Bojana i Marko Ristanović zajedno su osam godina, od toga pet godina u braku. Kažu da nikada nisu bili srećniji kao na izmaku ove 2018. godine, jer su prve nedelje u novembru dobili Dimitrija, Georgija i Nestora!

Dugo očekivano potomstvo Ristanovićima je stiglo nakon što su se opredelili za vantelesnu oplodnju u Specijalnoj ginekološkoj bolnici Genesis.

Zahvaljujući bolnici Genesis stigle su nam i suze radosnice

Kao i mnogi mladi parovi, Bojana i suprug su želeli prinovu, ali nije sve išlo tako jednostavno.

– Nakon pet godina borbe sa zdravstvenim problemima sa kojima smo se suočavali, i suprug i ja, a koji su direktno ili indirektno uticali na ostvarenje naše želje da postanemo roditelji, odlučili smo da više ne čekamo. Krenuli smo u odabir najbolje klinike za nas, priseća se Bojana i dodaje da su već na samom početku potrage doživeli neprijatna iznenađenja zbog pristupa određenih bolnica prema njima i situaciji u kojoj su.

– Onda smo zakucali na vrata bolnice Genesis. Pristup i posvećenost doktorke Crnogorac i celog njenog tima su nas oduševili i to je, uz ostale reference za koje smo čuli, a pre svega originalan koncept prema kojem decenijama uspešno rade, bilo presudno da odaberemo njih, kaže danas presrećna mama Bojana Ristanović.

Ona dodaje da ima utisak kako su se sve godine tuge koje su sada iza njih sada, na neki način, isplatile jer su stigle i suze radosnice.

– Sada kada smo svi kod kuće, pitamo se jesu li zaista naše, je li ova sreća moguća? Stojimo iznad krevetića, posmatramo ih i razmišljamo kako da zahvalimo našoj doktorki Zorici Crnogorac i Genesis timu na radosti koja rečima ne može da se opiše, ističe Bojana.

Suprug je imao više vere  u pozitivan ishod

Bojana i njen suprug od samog početka imali su punu podršku porodice i prijatelja, ali najveći oslonac su ipak, kažu, imali jedno u drugom.

– Bilo je momenata „krize“, uglavnom moje. Međutim, suprug je bio čvrst kao stena, nepokolebljiv da mi ulije nadu da će sve biti dobro, priseća se Bojana tih dana.

Kako bi prekratili nekoliko dugih sati čekanja na rezultate bete, Bojana i Marko su odlučili da odu na izlet. Posle duge šetnje, stigao je nalaz pozitivne bete!

– Suze su same potekle, reči su bile suvišne. Ista situacija nas je sačekala i na prvom ultrazvučnom pregledu kada je doktorka Crnogorac rekla “Imamo tri bebice!”. Neverica, strah ali i ubeđenje da će posle toliko godina sve biti kako treba. Iako su naši najbliži pomalo brinuli, imala sam trudnoću kakva se samo poželeti može, kaže Bojana.

Sobu delila sa hrabrom mamom subotičkih četvorki

Na kraju trudnoće Bojana je smeštena u bolnicu da bi se izbegle neželjene posledice. A onda su  9. novembra stigle trojke. Prvo se rodio Dimitrije (2.250 grama) zatim Georgije (1.650 grama) i na kraju Nestor (2.200 grama).

Sobu sam delila sa Mirom Krstić, mamom četvorki koje su takođe rođene uz podršku Genesis tima. Družile smo se i pružale uzajamnu podršku. U jednom trenutku u sobi je bilo četiri žene i deset beba. Četvorke, trojke, blizanci i kako reče doktor: ‘I mama „zalutala” sa jednom bebom’, priseća se trenutaka iz porodilišta Bojana.

Obostrano poverenje i podrška su najvažniji

Markove i Bojanine želje su sada da njihove trojke budu zdrave, da se oni organizuju na dobar način u brizi oko njih i da im omoguće lepo detinjstvo. Iako sada imaju pune ruke posla, kažu da je za njih ovo najlepši poklon, da im se ostvarila životna želja.

– Parovima koji imaju sličan problem poručujemo da ne čekaju i gube vreme, već da odaberu tim kome veruju i da se prepuste stručnjacima. Da, na prvom mestu, jedno drugom budete podrška, poruka je Bojane Ristanović.

Dodatne informacije o originalnom Genesis konceptu personalizovane vantelesne oplodnje, o slobodnim terminima za konsultaciju možete da dobijete pozivom na brojeve telefona 021 549 444, 021 549 777, putem mejla bolnica@genesis.rs ili lično, u ulici Uroša Predića 4 u Novom Sadu.

Ostavite odgovor