Dr Crnogorac nam je ostvarila najlepši san- porodicu

Dr Crnogorac nam je ostvarila najlepši san- porodicu

Zovem se Lara i došla sam na ovaj svet 19.11.2020. godine kako bih ostvarila dugo priželjkivan san brata Luke, da ne bude sam. Hvala mojoj doktorki Crnogorac i Genesis timu, Vi ste najbolji Deda Mraz na svetu.

Lara Jovanović samo je jedna od brojnih beba koje su nam ulepšale godinu za nama i borbu sa korona virusom, a pored starijeg brata ponajviše je usrećila svoje roditelje Gordanu i Sašu, koji su oba puta puta do potomstva prošli kroz proces vantelesne oplodnje.

Sedam godina borbe za prvo dete

Dr Crnogorac nam je ostvarila najlepši san- porodicu-Kada si mlad i srećan ne misliš na loše stvari. Tako smo i mi uživali našoj ljubavi koja je počela brakom davne 2006. godine. Prolazile su godine, ali bebe nije bilo. Onda smo 2009. godine odlučili da krenemo sa lečenjem. Punih sedam godina čekali smo na Luku, a skoro toliko i na njegovu sestricu Laru, priseća se sada presrećna mama Gordana.

Na putu do potomstva, suprug i ona iskusili su mnoge borbe i prošli kroz mnoge teške trenutke. Brojne analize i ispitivanja, četiri neuspele inseminacije i na kraju VTO, dok srećne vesti nisu konačno stigle u dom Jovanovića.

-Ipak, nismo gubili nadu i najzad, 2014 godine, naša želja se obistinila – stigao je naš prvenac Luka. Budući da smo iza sebe imali godine neuspelih trudnoća, nismo krili nevericu i uzbuđenje što smo konačno uspeli, kaže Gordana.

Onda je sin poželeo društvo

Usledili su momenti uživanja i gledanja kako sin odrasta, dok jednog dana nije poželeo da ima brata ili sestru. Dolazak još jednog deteta u porodicu je bio izazov.

-Prethodno iskustvo i trudnoća su nas potpuno iscrpeli u svakom pogledu, pa i finansijskom. Onda smo saznali da Fond za zdravstveno osiguranje finansira VTO za drugo dete, pa smo odlučili da pokušamo ponovo. Odlazimo u Genesis i kod doktorke Crnogorac, pričaju Jovanovići.

Ubrzo nakon što je par započeo postupak, počela je i pandemija korona virusom u Srbiji.

Naš ostvareni san- Luka i Lara

Dr Crnogorac nam je ostvarila najlepši san-Bilo je straha, ali nam je doktorka Crnogorac ulivala nadu i poverenje da će sve biti u redu. Aspiracija  je odlično prošla, embriolog kaže: ’Imate pet divnih blasti, radimo embriontransfer’.

Kreće vanredno stanje, neizvesnot, a ja iščekujem nalaz bete. I nakon deset dana stigle su dobre vesti. Rađa se još jedan mali život i našoj sreći nije bilo kraja, prisećaju se Jovanovići.

Kako kažu, neizmerno su zahvalni doktorki Crnogorac i Genesis timu na radosti, ljubavi, snazi i najlepšem poklonu – porodici.

-Bata je presrećan ne odvaja se od sestrice. Sa pitanjem: ‘Mama, jel’ da da ćeš da nam radiš i brata?’ Pomislim, imamo još dva zamrznuta embriona, pa sin,e nikad se ne zna, zaključuje Gordana.

Dodatne informacije o originalnom Genesis konceptu personalizovane vantelesne oplodnje, kao i o slobodnim terminima za konsultacije i preglede možete da dobijete pozivom na 021 382 8887 ili putem mejla bolnica@genesis.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *