Dr Zorici Crnogorac Zlatna medalja Sretenjskog ordena za rezultate ostvarene u lečenju steriliteta

Dr Zorici Crnogorac Zlatna medalja Sretenjskog ordena za rezultate ostvarene u lečenju steriliteta

Za doktorku Zoricu Crnogorac i Genesis tim je stiglo jedno od najviših državnih priznanja:  zlatna medelja za izuzetne zasluge Sretenjskog ordena za posvećenost i ostvarene vrhunske rezultate u lečenju steriliteta.

Priznanje je dodeljeno ukazom Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, a uručeno je dr Crnogorac na svečanosti 15. februara, povodom Dana državnosti i ustavnosti Srbije.

U obrazloženju odluke je, pored ostalog, navedeno:

Istinska ljubav prema tome što radi, udružena sa stručnim znanjem, uvođenje inovacija, uspešnost viša od 60 odsto, sve to pomoglo je da veliki broj parova ostvari iskonsku želju za potomstvom, da Srbija i svet postanu bogatiji za skoro 4.000 novih života, a dr Zorica Crnogorac bude odlikovana najvišim državnim priznanjem – Sretenjskim ordenom“.

Velika čast i podstrek

Sa doktorkom Crnogorac razgovaramo o tome šta joj znači ovo priznanje države, osim što vrednuje njene stručne domete i postignute rezultate.

–  Izuzetna je čast biti nagrađen najvišim priznanjem svoje zemlje. Odlikovanje shvatam, ne kao priznanje za sebe, već kao svojevrsnu podršku i podstrek Genesis timu od strane države za svu uloženu energiju, znanje i posvećenost -ideji koja nas je vodila svih ovih 14 godina.

Čini mi se, ipak, da to priznanje po brojnim čestitkama koje su stigle na adresu bolnice jednako znači i mojim pacijentima, kojima je to još jedna potvrda da je Genesis njihov pravi izbor, kaže dr Crnogorac.

Ona dodaje i da to priznanje posvećuje i svojoj porodici, posebno ocu Slobodanu, koji je verovao u njenu ideju ne prihvatajući prepreke već samo nove, više i zahtevnije ciljeve.

– Upravo to je ključ stalnog napretka i uspeha moje bolnice i nešto što me iznova inspiriše, kao i moj tim, ističe doktorka.

Za više beba

Kako kaže, proširenje porodice u današnje vreme za mnoge parove je veliki izazov.

Poverenje koje nam tom putu ukazuju za nas je nešto najvrednije i ono što nas obavezuje da stalno učimo i proširujemo mogućnosti da što više parova ostvari taj san.

Zato i vama zahvaljujemo što verujete u nas i nadamo se da ćemo uz kvalitetnu populacionu politiku  i dalje biti deo tako važnih, životnih priča.

Samokritična kada je posao u pitanju i uvek u nastojanju da proširuje mogućnosti, doktorka Crnogorac najavljuje nove izazove.

– Ovo priznanje je snažan „vetar u leđa“, ali i velika obaveza da ne prestajemo da učimo, idemo ka novim izazovima i rešenjima. U planu nam je svojevrsno proširenje kapaciteta bolnice, kao i prijem novih lekara i medicinskog osoblja, zaključuje doktorka Zorica Crnogorac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *