Bolnica Genesis ostvarila saradnju i sa Fondom za vojne osigurnike- stižu nove bebe po originalnom „Genesis“ VTO konceptu

Bolnica Genesis ostvarila saradnju i sa Fondom za vojne osigurnike- stižu nove bebe po originalnom „Genesis“ VTO konceptu

Zahvaljujući Genesisu dobićemo bebu. 13 godina smo to pokušavali, bezuspešno. Ovo je najznačajnija prekretnica u našim životima!

S neskrivenom radošću, pomalo i sa tremom, tako o svom iskustvu govore Ivana i Željko Radojević, profesionalni vojnici, sada „po činu“ i budući roditelji. Oni su jedan od tri para koja su, kroz saradnju bolnice Genesis i emisije Praktična žena TV Prva, dobili besplatan proces vantelesne oplodnje sa svim pripadajućim terapijama i intervencijama.

Disciplina kao u kasarni, a svi nasmejani

– Kada mi je supruga predložila da se prijavimo, molio sam je da to ne uradimo, jer nisam bio siguran kako bih podneo još jedan eventualni poraz. Ali čim smo prvi put došli u bolnicu, kada smo videli kako su organizovani, temeljni, posvećeni, kako uigrano „pripremaju teren“ za proces vantelesne oplodnje, znao sam da smo doneli dobru odluku.I nadam se da će naše iskustvo ohrabriti i druge parove, posebno naše kolege, kojima su rad, red i disciplina važni, kaže Željko uz osmeh.

– Ono što nam je najviše falilo nakon neuspeha je bar neka naznaka o eventualnim uzrocima, razlozima, bar neko- zašto. To nam niko nikada nije rekao. Delovalo je čak kao da im nije ni bitno.

U Genesisu smo to dobili odmah! Doktorka Crnogorac je upravo odatle, od potencijalnih prepreka krenula, odmah ih je videla! I odmah je imala predloge kako sve možemo da ih prevaziđemo, naglašava Ivana, sada srećna trudnica.

– Na mene je poseban utisak ostavilo to koliko je Genesis tim skladan, svako ima svoj deo posla i odgovornost i koliko je komunikacija među svima njima dobra.

Uvek su pozitivni, iz svake pozicije traže samo dobre opcije i načine da se ide dalje ka cilju. U isto vreme, njihov odnos prema parovima zaista je potpuno individualizoan i imate utisak da ste i sami deo tog tima, deo te porodice. U takvoj atmosferi uspeh je jedino što vam je u mislima, kaže Željko.

A tako je i bilo. Prva pozitivna beta posle toliko godina donela im je radost koju je teško opisati rečima.

Dobre vesti za sve vojnike

Priliku da sve to prođu, da osete prednosti koje pruža originalni Genesis koncept personalizovane vantelesne oplodnje, kao i da se uvere u njegove rezultate, sada će imati svi vojni osiguranici, zahvaljujući saradnji koju je bolnica Genesis sklopila sa Fondom za socijalno osiguranje vojnih osiguranika Srbije. Proces vantelesne oplodnje oni će moći da realizuju u našoj bolnici, a sredstva će dobijati direktno od Fonda.

U vreme kada su Radojevići započinjali svoju borbu sa sterilitetom, bilo je potpuno drugačije. Vojni i civilni fond su odvojeni, pravila za njih drugačija. Sredstva za proces su morali da obezbede sami, pa su im naknadno refundirana. Uz to, za vojna lica „red“ za bebu bio je prilično dugačak, pa se na realizaciju procesa čekalo i po godinu i po dana. Upustili su se u sve to dva puta. I nije uspelo.

Sve to sada je iza njih. Razmišljaju o imenu za bebu, pitaju se kako će izgledati, na koga će da liči. Kažu da su na poslu isti po činu, ali Željko uz osmeh dodaje da je odnos snaga kod kuće drugačiji i da u svemu udovoljava supruzi.

U braku su 15 godina i kroz sve izazove bili su jedno drugom podrška. Ivana je crtač traga aviona, ume naopako da piše brojeve i slova, u šali kaže da joj taj ugao gledanja često i u životu pomaže.

Iz svega što deluje loše izvuče bar nešto dobro za sebe. Tako su ih i svi ti izazovi osnažili kao par, uverena je.U još jednu stvar su Radojevići sigurni- kad beba dođe, dobiće najviši čin. I sve će u kući biti pod njenom komandom.

Sve dodatne informacije o saradnji bolnice i Fonda vojnih osiguranika, o originialnom „Genesis konceptu“ personalizovane VTO, kao i o slobodnim terminima za konsultacije možete da dobijete pozivom na brojeve telefona 021 549 444, 021 549 777, putem mejla bolnica@genesis.rs ili lično, u ulici Uroša Predića 4 u Novom Sadu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *