Mart je u Genesisu u znaku prevencije- dođite s nekim koga volite, u društvu je povoljnije

Mart je u Genesisu u znaku prevencije- dođite s nekim koga volite, u društvu je povoljnije

Mart 2018.

Bolje sprečiti nego lečiti. Koliko je mudrosti, a sigurno i iskustva utkano u tu narodnu poslovicu. A opet, toliko puta smo je čuli da je gotovo ni ne primećujemo. Zvuči tako jednostavno da je ni ne shvatamo ozbiljno. Svu snagu koju zapravo nosi, snagu prevencije.

Navikli smo da je komplikovano, ili da zakomplikujemo, odlažemo, guramo pod tepih dok ne počnu polako da se pokazuju sve posledice takvog načina razmišljanja. Komplikovano tada zaista i postaje, jer počinje lečenje i borba za svaki korak.

Svedok tome je i neumoljiva statistika. Tek 10 odsto starijih od 15 godina iskoristilo je pravo na besplatan preventivni pregled, pokazuju podaci Instituta Batut. Većina ostalih čeka bol kao signal da treba da odu na ginekološki pregled.

Bol je znak da smo već zakasnili

Stručnjaci kažu da na prvi preventivni ginekološki pregled treba da se ode nakon stupanja u seksualne odnose, a da je ginekologa potom dovoljno i važno posetiti jednom godišnje.

Ukoliko imate problema sa cistama na jajnicima, ranicama na grliću, miomima, polipima endometrijuma, preglede treba planirati i češće, u zavisnosti od preporuke vašeg lekara.

Najveći broj patoloških stanja i malignih bolesti najveću učestalost pokazuju upravo u zrelom periodu kada se završi rađanje, a kada po pravilu najmanje vremena ostavimo za sebe i svoje zdravlje.

Kada je, recimo, reč o raku grlića materice, od momenta dobijanja infekcije pa do razvoja bolesti protekne od 8 do 10 godina. Kada se javi bol, to je znak da smo već izgubili značajnu prednost.

Povedite na pregled još nekoga koga volite

Mart je mesec nacionalne borbe protiv kancera i iz tog razloga u Genesisu će on biti u znaku prevencije. U nastojanju da što više žena pravovremeno iskoristi svu njenu snagu i učini da radi za njih, osmislili smo paket pregleda koji motiviše grupne posete.

Uzmite za ruku sestru, drugaricu, mamu, baku i dođite, jer je u društvu povoljnije.

Tokom marta promotivni paket koji podrazumeva ginekološki i ultrazvučni pregled, analizu vaginalnog sekreta, Papa test i kolposkopiju, na popustu je već za jednu osobu i iznosi 5.000 dinara.

Ukoliko pregled zakažete za sebe i za još nekoga, umesto 10.000 paket dobijate za 9.000. Za vas tri, pregled je 12.600 dinara, a 16.000 dinara za 4 žene.

Priprema za pregled jednostavna

Za reproduktivno ali i za opšte zdravlje taj paket pregleda pruža mnoštvo značajnih informacija. I radi za vas, ukoliko ga uradite na vreme. A vama uzima svega 15- tak minuta vremena- godišnje.

Kada je reč o periodu u kojem je najbolje da se planira pregled, preporuka stručnjaka je da to bude nekoliko dana nakon što vam prođe menstruacija. Bilo bi dobro da 24 časa pre nemate odnos, da prilikom tuširanja koristite blage sapune, kao i da izbegavate kreme i druga sredstva za negu u blizini intimne regije jer njihova upotreba može da utiče na rezultate testova.

Broj telefona za zakazivanje i za sve dodatne informacije je 021 549 777. Akcija traje do kraja marta 2018. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *