Besplatni preventivni ginekološki pregledi u Genesisu

Besplatni preventivni ginekološki pregledi u Genesisu

Povodom Nedelje prevencije raka grlića materice, koja se obeležava od 18. do 24. januara, u Specijalnoj ginekološkoj bolnici Genesis u Novom Sadu u petak, 22. januara 2021. godine, od 14-20 h obavljaće se besplatni preventivni ginekološki pregledi grlića materice i konsultacije.

Zakazivanje je obavezno, a sve pacijentkinje koje žele preventivni ginekološki pregled grlića materice, ili imaju sumnjiv nalaz citološkog Papanikolau brisa, odnosno dokazane prekancerozne promene – CIN ili karcinom grlića materice, mogu da se jave:

– na preventivni pregled

– odnosno na konsultaciju u vezi sa dopunskom dijagnostikom i lečenjem

Ukoliko uz besplatan kolposkopski pregled grlića materice i konsultaciju želite i kontrolni citološki Papanikolau bris, cena s popustom je 800 din.

Preglede i konsultacije obavlja prof. dr Srđan Đurđević, specijalista ginekologije i akušerstva, načelnik odeljenja operativne ginekologije u bolnici „Genesis“, redovni član Evropskog udruženja za ginekološku onkologiju (ESGO) i jedan od osnivača Udruženja za ginekološku onkologiju Srbije (UGOS).

Za taj dan obezbedili smo 25 termina. Zakazivanje je pozivom na 021 549 777  ili 021 382 8887.

Vreme najdragocenije za (iz)lečenje

Prof. dr Srđan Đurđević Genesis– Strategija medicine XXI veka je: prevencija, rana detekcija i minimalno invazivno lečenje u početnim fazama bolesti. Preventivni pregledi omogućavaju da se to postigne ili tzv. “skrining pregledi“ naizgled zdravih žena koje nemaju simptome.

To je posebno značajno zbog toga što početne prekancerozne promene na grliću materice u preko 90 % slučajeva ne daju nikakve simptome, a otkriju se slučajno na pregledu primenom kolposkopije ili kontole citološkog Papanikolau testa.

U AP Vojvodini vrh oboljevanja od raka grlića materice je od 40-44 godine i svaka 46-ta žena u Vojvodini će oboleti od tog oboljenja koje može da se spreči ako se primeni HPV vakcina koja je bezbedna ili se redovno vrše preventivni pregledi grlića materice sa uzimanjem citološkog brisa svake 2 godine, kod svih seksualno aktivnih žena, sve do 65 godina, naglašava prof. dr Đurđević.

Besplatni preventivni pregledi način su da bolnica Genesis i on daju svoj doprinos podizanju novoa svesti o značaju prevencije, a ujedno želimo da pomognemo i državnom sektoru koji je još uvek opterećen borbom protiv pandemije Kovid-a 19 i damo stručno mišljenje i savet svim našim pacijentkinjama koje se obrate za pregled i stručno mišljenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *