Nastavljamo saradnju sa Ivanom Ivanovićem- nova četiri besplatna procesa vantelesne oplodnje u Genesisu

Nastavljamo saradnju sa Ivanom Ivanovićem- nova četiri besplatna procesa vantelesne oplodnje u Genesisu

Bolnica Genesis ponovo se odazvala humanitarnoj akciji koju je u svojoj emisiji organizovao Ivan Ivanović. Među raznovrsnim željama koje su pristigle za Deda Mraza, bio je i veliki broj onih koje se odnose na proširenje porodice.

Nakon uvida u dokumentaciju dr Zorica Crnogorac i Genesis tim odlučili su da kompletan proces vantelesne oplodnje, sa svim pripadajućim terapijama i intervencijama, prođu 4 para, dok će 8 parova dobiti besplatne VTO konsultacije.

Genesis koncept vantelesne oplodnje- nova nada

– Svakome je njegova želja velika i važna. Ali kada se radi o željama koje su toliko životne i za čije ostvarivanje je potrebno malo više podrške, zadovoljstvo nam je da budemo deo toga, rekla je dr Zorica Crnogorac na prijemu koji smo upriličili za parove i Ivana Ivanovića.

Zahvaljujući našoj dosadašnjoj saradnji svet je bogatiji za dve devojčice. Dve porodice uspele su da ostvare želje koje su u velikoj meri promenile njihov život na bolje. Zajedno krećemo u novi izazov sa parovima za kojima je već dug put i puno različitih pokušaja.

Katarina i Čedomir

Zajedno su od studentskih dana. On je inženjer elektrotehnike, ona profesor književnosti. Poslednjih 8 godina pokušavaju da ostvare još jedan zajednički san, da dobiju bebu. To je do sada značilo puno veoma teških trenutaka.

Nekoliko bezuspešnih inseminacija, jedna trudnoća do koje su došli prirodnim putem ali koja se, nažalost, završila u desetoj nedelji. I ogromna snaga koja im je trebala da nakon svega toga krenu dalje i pokušaju kroz proces vantelesne oplodnje.

– Shvatili smo da vreme brzo prolazi, da imamo sve više godina i da ne treba čekati. Nije nam bilo lako, ipak, tešila me je činjenica da smo jednom uspeli sami da dođemo do trudnoće. Otežavajuća okolnost je i to što ja od tinejdžerskih dana imam dijabetes. Odlučili smo se za jednu kliniku u Beogradu, ali nažalost nije uspelo, priča Katarina Bugarčić.

Ona dodaje da su nakon nekoliko meseci pokušali su ponovo. Najstresniji deo postupka bio im je, kaže, čekanje na rezultat Bete, u te dve najduže nedelje pune neizvesnosti. Tumačenje i najmanjeg trzaja tela, traženje bar nekog dobrog znaka. Beta je ponovo bila pozitivna, ali je usledilo i novo razočaranje.

– U takvim momentima žena se oseća bespomoćno. Porodica, prijatelji, svi očekuju dobre vesti i kada se one ne dese, razočaranje ne doživite samo vi, nego i vama dragi ljudi. Podrška partnera je nešto najdragocenije što žena tada može da dobije i na tome sam Čedi beskrajno zahvalna, ističe Katarina.

Za njih je ova šansa, kažu, treća sreća. Naglašavaju koliko ih je sam razgovor sa dr Crnogorac ohrabrio, taj osećaj da istinski razume šta prolaze, da joj je to važno.

– Odmah smo se razumeli i čini mi se zbližili za nekoliko sati, više nego sa ljudima koje poznajemo godinama. Nadamo se da će se uz njenu nesebičnu pomoć, kao i Genesis tima naše želje konačno ostvariti, zaključuje Katarina.

Maja i Miroslav

Ona je vaspitačica u školi za decu sa posebnim potrebama, on apsolvent medicine. Zajedno su skoro 9 godina, a toliko traje i njihovo nastojanje da dođu do bebe. Nekoliko operacija, dve inseminacije, tri vantelesne oplodnje, mnoštvo raznih ispitivanja i analiza prošli su do sada.

– Svaki neuspeh i saznanje da naša želja za roditeljstvom opet nije ostvarena, jako su nam teško padali. Nada da će ipak sav naš trud i naša borba uroditi plodom i da ćemo dobiti bebu, daje nam snagu da svaki put krenemo iznova, kaže Maja Brkić.

Ona ističe da što duže ta borba traje, sve više i finansije postaju prepreka. Odlučili su da sami pišu deda Mrazu, a kada su saznali da su među odabranima, preplitali su se suze i smeh.

Pored dobrog iskustva koje su imali sa klinikom Genesis, Maja i Miroslav su na ovom prijemu imali i prvi susret sa dr Crnogorac.

– Uvek smo bili zadovoljni odnosom Vaše klinike i Genesis tima prema nama, ali su nam ovo poznanstvo i pozitivan stav, optimizam kojim zračite i stručnost koja stoji iza svega toga, dali novu nadu da će posle toliko godina naša želja konačno biti ostvarena, kaže Maja.

Sonja i Saša

U četiri godine, koliko su zajedno, iscrpeli su, kažu, sve mogućnosti da se odstvare kao roditelji i vantelesna oplodnja je bila sledeći logičan korak. Znali su da to traži izdržljivost i upornost, ali nisu ni slutili do kojih granica to može da ode.

– Upali smo u začarani krug poseta lekarima, uzimanja uputa, rađenja analiza za bolesti čije nazive nam je bilo teško i da izgovorimo, slušali o brojnim uzrocima i na kraju došli do dijagnoze idiopatskog steriliteta. Tri vantelesne oplodnje su već iza nas, priseća se Sonja dela puta koji su do sada prešli ona i Saša.

Ona je diplomirani ekonomista, Saša diplomirani turizmolog. Ostvareni na svim poljima, pokušavali su da upotpune i to, da postanu roditelji.

Kažu da su teške trenutke prevazilazili jačanjem sopstvenih snaga i samopouzdanja, tehnikama relaksacije, negujući sve vreme ono za šta su verovali da je najvažnije- uzajamna komunikacija.

Značajna podrška bilo im je i udruženje Šansa za roditeljstvo, kao i fb grupa Borba za potomstvo- vantelesna oplodnja, gde su razmenjivali iskustva sa drugim parovima.

– Za kliniku Genesis, vaš personalizovani koncept, kao i za visok procenat uspešnosti smo čuli, postoji dosta preporuka među parovima koji su suočeni sa sterilitetom. Nakon ovog ličnog susreta osećamo da se sve to potvrđuje, da nas konačno neko “vidi” i čuje.

Ljiljana i Branislav

Ovaj skladan par iz Apatina se zahvaljujući ovoj akciji dodatno uverio koliko divnih misli na njih. Iako su ekipi emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem” pisali i sami, kada su saznali da su odabrani za novi besplatan proces, čuli su i koliko je njihovih prijatelja takođe pisalo za njih.

– Moj suprug Branislav je policajac, a ja sam bibliotekar. Zajedno smo više od 6 godina i prošli smo mnogo na ovom našem putu. Radili smo dve insemenacije i 4 vantelesne oplodnje i sve je nažalost bilo neuspešno, priča Ljiljana.

Ona i Branislav ističu da zaista imaju pravu podršku i divne ljude oko sebe.

– Mnogo smo zahvalni svima. Iz iskustva znamo da je Genesis odlična klinika i da smo u pravum rukama. Nakon snimanja emisije i prijema u bolnici, zaista smo zadovoljni i nestrpljivi.

Mislimo da smo svi zajedno dobra ekipa i da ćemo biti zadovoljni, srećni i nasmejani, posebno za nekoliko meseci kada nam Ivan dođe na prvi ultrazvučni pregled, kako je obećao, uz osmeh zaključuje Ljiljana.

Za ova četiri para, nova godina već u samom startu donosi novi, važan početak. Svo naše znanje i iskustvo uložićemo u to da se njihove želje ostvare.

Dodatne informacije o originalnom Genesis konceptu personalizovane VTO, kao i o slobodnim terminima za konsultacije možete da dobijete pozivom na brojeve telefona 021 549 444, 021 549 777, putem mejla bolnica@genesis.rs ili lično, u ulici Uroša Predića broj 4, u Novom Sadu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *