Zvorničko udruženje za borbu protiv steriliteta u poseti Genesisu- Bebe na prvom mestu

Zvorničko udruženje za borbu protiv steriliteta u poseti Genesisu- Bebe na prvom mestu

Predstavnice Udruženja za borbu protiv steriliteta “Bebe 1” iz Zvornika posetile su danas bolnicu Genesis. U razgovoru sa dr Zoricom Crnogorac, direktorom i osnivačem bolnice bilo je reči o proširenju saradnje kojim bi naša bolnica dodatno pomogla nastojanja Udruženja da se uslovi za realizaciju VTO procesa u Republici Srpskoj poboljšaju.

Govoreći o problemima sa kojima su tamošnji parovi suočeni Nikolina Oro, predsednica Udruženja naglasila je da na skoro milion i po stanovnika Republike proces vantelesne oplodnje može da se radi u svega jednoj privatnoj klinici.

Uvereni da je poverenje u lekara koji će par voditi kroz taj proces najbitnije, deo njihovih insistiranja je da o tako bitnom pitanju poput izbora klinike, parovi sami odlučuju.

Organizovanje redovnih konsultacija sa stručnjacima, kao i specijalizovanih tribina na kojima bi lekari kroz interaktivan pristup proces vantelesne oplodnje približili parovima iz Republike Srpske, deo je podrške u kojoj će bolnica Genesis učestvovati.

Pored sagledavanja daljih smerova saradnje, na sastanku je dogovoreno da članice Udruženja dobiju 5% popusta na kompletan proces biomedicinski potpomognute oplodnje, na sve vidove pregleda, operativne i druge vrste priprema za postupak, krioprezervaciju, zamrzavanje i odmrzavanje embriona.

Pozitivna iskustva parova iz Republike Srpske koji su kroz proces vantelesne oplodnje prošli o svom trošku, kao i pokazatelji rezultata Bolnice, razlozi su zbog kojih najveći broj tamošnjih parova bira upravo Specijalnu ginekološku bolnicu Genesis. Veoma smo zahvalni na tom poverenju i ono nam je motiv da budemo podrška svim nastojanjima za poboljšanje uslova, naglasili su predstavnici bolnice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *