MESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE:  ZBOG SEBE I ONIH KOJE VOLIŠ ZAKAŽI PREGLED!

MESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE: ZBOG SEBE I ONIH KOJE VOLIŠ ZAKAŽI PREGLED!

4.oktobar 2023

Jedna od 8 žena tokom svog života oboli od raka dojke.

Najporaznija činjenica je da su mnoge od njih mogle da budu spasene upravo redovnim pregledima.

– Kod mlađih žena do 40 godina zbog građe dojki više informacija pružiće ultrazvuk. Kod žena starijih od 40 – 60 godina mamografiju treba planirati na svake dve godine u kombinaciji sa ultrazvučnim pregledom na godinu dana, a nakon 60 godina svake godine. Takva dinamika pruža mogućnost da se rak otkrije u vrlo ranom stadijumu kada se može postići potpuno izlečenje, kaže naša dr Daniela Donat, specijalista radiologije, na supspecijalizaciji iz onkologije.

Na prvom mestu  porodična  anamneza, ali i stil života, stres, pušenje, fizička neaktivnost,  ili  višegodišnja redovna upotreba sredstava za kontracepciju, deo su okidača koji pokrenu bolest.

Samopregledi su veoma važan, ali ne i dovoljan saveznik na putu njenog pravovremenog otkrivanja. Ultrazvučni pregled i mamografija su dobitna kombinacija koji najbolji učinak postižu ukoliko ih koristimo u trenutku kada je vreme za prevenciju.

Razmišljaj preventivno

Učini najvažniji korak ka očuvanju zdravlja-  zakaži svoj ultrazvučni pregled grudi i još danas!

Povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, pripremili smo za vas poseban popust  20 % na ultrazvuk grudi do kraja oktobra.

Termin možete odabrati pozivom na 021 382 8887 ili 060 549 4441.

Rak dojke je izlečiv ako se otkrije i leči na vreme – NE ZABORAVI‼️

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *