Nastavljamo VTO proces o trošku RFZO

Nastavljamo VTO proces o trošku RFZO

Kako se pandemija virusom COVID- 19 stabilizuje u celom svetu, pa i u Srbiji, stekli su se uslovi za ukidanje vanrednog stanja, kao i za mogućnost odlaska parova na postupke biomedicinski potpomognute oplodnje (BMPO). Posle dva meseca od obustavljanja procesa parovi će moći i na vantelesnu oplodnju o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Postupak BMPO se odvija prema proceduri koja je postojala i pre uvođenja vanrednog stanja, uz poštovanje mera koje donosi Krizni štab Vlade RS. Specijalna ginekološka bolnica Genesis je spremna za prijem novih parova i nastavak procesa vantelesne oplodnje prema protokolima lečenja i smernicama struke. Donosimo vam najvažnije informacije o nastavku programa BMPO o trošku RFZO.

Kako izgledaju procedure

nastavljamo vto preko rfzoUkidanjem vanrednog stanja omogućen je rad sa strankama putem neposrednog kontakta u filijalama Fonda.

Osigurana lica mogu da se sa uputom izabranog lekara specijaliste ginekologije i akušerstva, medicinskom dokumentacijom i bračnim, odnosno vanbračnim partnerom, obrate nadležnoj lekarskoj komisiji Republičkog fonda za zdravstveno osiguranja radi dobijanja ocene lekarske komisije.

Dobra vest je i to da žene koje su u protekla dva meseca napunile 42 godine i time prešle starosnu granicu imaju mogućnost da se u narednih mesec dana prijave na postupak vantelesne oplodnje o trošku države.

Parovi koji su dobili potvrdu u ulasku proces pre uvođenja vanrednog stanja, a nisu sa njim počeli, biće pozivani i dobijaće nove termine za prvi konsultativni pregled u izabranoj zdravstvenoj ustanovi.

Lekarske komisije u filijama Fonda su počele sa radom,  dok se normalizacija ostalih sručnih Komisija za BMPO u kliničkim centrima u očekuje od 01. juna.

Detaljnije informacije o nastavku programa BMPO o trošku RFZO možete da dobijete i putem mejla  bmpo@rfzo.rs, a o kriterijumima i uslovima pogledati u ovom tekstu.

Sve o nastavku procesa vantelesne oplodnje prema originalnom Genesis konceptu možete da dobijete i pozivom na brojeve telefona bolnice 021 549444, 021 549777; putem mejla bolnica@genesis.rs ili lično, u ulici Uroša Predića 4, u Novom Sadu.

1 komentar

Ostavite odgovor