Kako sam pobedila rak grlića materice i postala mama

Kako sam pobedila rak grlića materice i postala mama

Uprkos najlošijim prognozama lekara usled neke teške bolesti, moguċe je izlečiti se .“

Ove reči pripadaju Andrei Silađi. Ona je primer da je sve moguće, čak i kad se čini da izlaza nema. Tri puta je pobedila rak grlića materice i putem VTO  postala mama dečaka Viktora. Ova hrabra žena poželela je da podeli svoje iskustvo izlečenja i znanje koje prikupila na putu oporavka.

Krenula na VTO, otkrila karcinom

„Živim i radim kao krojačica u Subotici. Suprug Viktor Molnar je profesor violončela. Moja priča počinje pre sedam godina, kada smo odlučili da krenemo u proces vantelesne oplodnje, posle pet godina neuspelih pokušaja. Na prvom pregledu kod ginekologa ispostavilo se da nešto nije u redu. Doktorka me je uputila da uradim biopsiju i posle dve nedelje stigao je rezultat – prekarcinom grliċa materice, priseċa se Andrea.

Prihvatite bolest i borite se

Kako kaže, osećala se tužno, uplašeno i mislila je da je to kraj. Ali ističe da su joj u borbi sa opakom bolešċu kakva je rak grlića najviše pomogli stručnost lekara, podrška porodice i vera u bolje sutra.

-Rekla sam sebi da nema predaje i da moram da se borim. I to svim ženama treba da bude motiv, da ne smete da se predate niti da potonete, jer će vas bolest savladati, ističe Andrea.

Nakon nekoliko nedelja su joj uradili prvu konizaciju. Nažalost,  operacija nije uspela. Usledila je još jedna intervencija.

-I posle druge konizacije prognoze nisu bile optimistične. Treći put, baš na moj 40. rođendan su me operasali u Beogradu na jednoj privatnoj klinici i taj postupak je bio uspešan. Bila sam presrećna i mogli smo da nastavimo sa procesom VTO, priča nam Andrea.

Uz pomoć Genesisa dobili smo bebu

Kako sam pobedila rak grlića materice i postala mamaNa predlog njenog lekara dr Tatjane Popoviċ, došli su u Genesis kod doktorke Zorice Crnogorac i dr Aleksandra Raduloviċa.

-Prvi pokušaj nije bio uspešan, ali drugi nam je uspeo i danas imamo divnog sina od godinu dana Viktora. Uz pomoċ vašeg genetskog testa NACE moja trudnoća je protekla bezbrižno, jer smo saznali da ċe sve biti u redu sa bebom. Jako sam zahvalna i mojoj doktorici Popoviċ koja učinila da pobedim karcinom, a Genesis timu da dobijem potomstvo.

Podelite svoje iskustvo- pomozite drugima

Za kraj Andrea poručuje da je važno redovno iċi kod ginekologa. Kako kaže, Papa test, kolposkopija ne bole, ali spasavaju živote. Rak grlića otkrivaju na vreme.

-Medicina je dovoljno napredovala i svi bi trebalo da se oslanjanju na nju, ali pored toga oslanjanje na iskustva drugih ljudi koji su prošli kroz fazu izlečenja je neprocenjivo, poručuje Andrea.

Iskoristite priliku da tokom nedelje prevencije, od 18. do 21. januara 2021., uradite najvažnije ginekološke kontrole po promotivnoj ceni od 5.500 dinara. Paket obuhvata ginekološki i ultrazvučni pregled, analizu vaginalnog brisa, PAPA test i kolposkopiju. Odabir termina je pozivom na 021 382 8887. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *