Posle niza neuspeha došli smo u „Genesis“- ušli kao par, izašli kao roditelji

Posle niza neuspeha došli smo u „Genesis“- ušli kao par, izašli kao roditelji

– Zašto? Kako opet? Da li je moguće?! Uvek ista pitanja. I svaki put sve veći strah, sve jača bol.

Dve inseminacije jedna za drugom, neuspešne. Tri vantelesne oplodnje, jedna za drugom, u razmaku od svega 9 meseci- neuspešne. Toliko suza, nervoze, iskušenja među nama, ali i nada da će se ipak desiti, da samo treba sve ovo da izdržimo.
Onda smo odlučili da promenimo kliniku i doktora i došli smo u Genesis.

Genesis ima drugačiji pristup

Tako svoju priču o nastojanju da dođu do bebe počinju Vesna i Đorđe Đuragić iz Novog Sada. Priču koju bi, vođeni sličnim iskustvom, mogli da potpišu i mnogi drugi parovi suočeni sa sterilitetom. Sve te grube smene uspona i padova, strahova i nadanja, strepnje i optimizma. To lutanje od vrata do vrata, u potrazi za nekim ko će pronaći pravi put, između rezultata ispitivanja za koje se, kao davljenik za slamku, hvatamo. Dok se osećaj da vredimo manje, da sa nama nešto nije u redu, nezaustavljivo širi. A mi sve više ćutimo, kako se smanjuje broj mogućnosti koje su pred nama.

U tim momentima najpotrebniji nam je neko ko će sve sagledati iz drugog ugla, ko će otvoriti opcije. Ko će ih videti. Neko ko će videti nas! A opet, i razumeti šta prolazimo. Genesis nam je upravo to ponudio.

– Već prvi susret sa dr Zoricom Crnogorac doneo je dugo čekano olakšanje. Bila je toliko pozitivna, smirena, sigurna. Popričali smo o svemu što smo prošli, pregledala je sve naše nalaze, mene i napravili plan za našu četvrtu vantelesnu oplodnju.

Kad je oko vas sve pozitivno, to ne može da vas ne obuzme. Sav taj entuzijazam nje i njenog tima, utisak da im je svima jednako bitno to kroz šta prolazimo. Da smo im bitni mi. Prvi put smo imali osećaj da u tome nismo sami. Počela je još jedna borba, mnogo snažnija, najodlučnija do sad, kaže se Vesna.

Zajedno smo se radovali pozitivnoj beti

– Kada imate poverenje u tim koji vas vodi kroz taj proces, to zaista puno znači. Osećate da ste u sigurnim rukama, da ste među ljudima koji rade s posebnim motivom. Kojima su bitni ljudi. Kada smo to shvatili, dolazili smo u Genesis opušteni, nasmejani, uvereni da smo na dobrom putu. Znali smo da imaju vrhunske rezultate u toj oblasti, ali nam je jednako značio odnos prema nama u svim tim momentima. To što su bili u toku sa svim detaljima i što im je svaki bio bitan, nadovezuje se Đorđe.

– Stimulacije, praćenje folikula, transfer…u početku je sve vrlo dinamično- priseća se Vesna detalja procesa- a onda dolaze one svima dobro poznate dve najduže nedelje čekanja i neizvesnosti. I odjednom tišina, nema svakodnevnih odlazaka u bolnicu, nema nikakve akcije. Ali oni su sve vreme bili tu. Zvali, pitali, pratili kako se sve odvija.

Za Vesnu i Đorđa 20. jul 2015. godine je do tada najlepši dan u životu. Kada su prvi put ugledali toliko željenu “pozitivnu betu”, saznali da su uspeli, da je Vesna trudna! Takvim vestima se i Genesis tim uvek iznova raduje sa svojim parovima.

– U tom momentu emocije su neopisivo jake. Saznanje da ste konačno uspeli izgleda potpuno neverovatno! I odmah se javlja strah, hoće li sada zaista sve biti u redu. I tu smo imali podršku Genesis tima. Pratili su nas i imali odgovor na svako naše pitanje. Dan po dan i na kraju je došao i onaj najvažniji, kada je u naš život ušla Tina!– sa suzama u očima priseća se Vesna.

Genesis

I ona i Đorđe saglasni su da su se kao roditelji snašli odlično. Da su svi u porodici zdušno i radosno prihvatili svoje nove uloge. Iako je to zaista najlepši i ujedno najzahtevniji poziv, uživaju u svakom momentu, prate je kako raste i nakon svega što su prošli da bi došli do nje, ništa im nije teško. Grčevi, prvi zubići, puzanje, prvi koraci, pa do onih magičnih trenutaka kada prvi put od deteta čujete da vas pozove- mama, tata!

– Kada smo krenuli u ovaj proces, zaista smo imali podršku nama bliskih ljudi. Među njima su svakako i dr Crnogorac Ilić i njen tim. Kad god smo ušli u njenu ordinaciju bila je nasmejana, divna, iskreno zainteresovana, a ta pozitivnost vam je tada preko potrebna. I mi smo sami sebi bili podrška u svakom novom izazovu. Uvek smo jedno drugom na smenu govorili, u redu je- desiće se. Samo nismo znali kad, kaže Vesna.

– Strahovi su normalan deo čitavog tog, za par po mnogim osnovama zahtevnog procesa. Važno je verovati i misliti pozitivno, opremiti se razumevanjem, strpljenjem, ljubavlju. Zato nije ni malo svejedno kome ćete na tom putu ukazati poverenje, zaključuje Vesna i dodaje- mi smo odabrali Genesis i sada nam je jedino žao što to nismo uradili ranije.

Sve dodatne informacije o lečenju steriliteta, o procesu VTO, kao i o slobodnim terminima u kojima možete da zakažete Vašu konsultaciju sa lekarom, možete da dobijete na brojeve telefona bolnice: +381 21 549 444, +381 21 549 777, +381 60 549 444 1, putem mejla bolnica@genesis.rs ili lično, u ulici Uroša Predića 4 u Novom Sadu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *