Podarili ste nam najvredniji poklon- Dušana i porodicu

Podarili ste nam najvredniji poklon- Dušana i porodicu

Naša priča o borbi za bebu počinje od prilike pre 7 godina. Diplomirali, zaposlili se, pa je na red došla priča o zajedničkom životu i porodici.

Evo sad će…

U početku smo kao i većina parova iz meseca u mesec opušteno očekivali da se desi trudnoća. Nismo ni sanjali da ćemo dete dobiti vantelesnom oplodnjom. Da ćemo i mi imati vto iskustvo.

Posle godina pokušavanja da prirodnim putem dobijemo bebu, obratili smo se lekarima za pomoć, u nadi da će naći gde je „naš problem“. Sve analize ukazivale su na to da mi zdravstveni problem  nemamo. Svi nalazi perfektni, kanali prohodni, a niko ne zna rešenje za naš problem. Upućuju nas na inseminacije, jer su manje komplikovane, a i uslov su da bismo ostvarili pravo na besplatnu vantelesnu oplodnju o trošku RFZO.

Urođena trombofilija

Biramo „Genesis“ i divnu doktorku Zoricu Crnogorac. Sam naziv „Genesis“ asocira vas na uspeh, a doktorka zrači pozitivnom energijom i upravo to nas je navelo da izaberemo ovu bolnicu i njene tim. Tako je počelo naše vto iskustvo.

U martu 2020. godine smo odradili prvu vantelesnu oplodnju koja je, nažalost bila neuspešna. Nakon toga sledi konsultacija sa doktorkom Crnogorac šta dalje uraditi, koje još testove uraditi?! Beta je svaki put nula, a navodno sve je u redu, što znači da se mora malo dublje ući u problem.

Doktorka predlaže histeroskopiju, test na trombofilije i test na NK ćelije, za koji smo prvi put čuli jer nam to niko ranije nije pomenuo da uradimo. Ispostavilo se da imam urođenu trombofiliju i povećan broj NK ćelija u endometrijumu. U oktobru 2020 godine, novi pokušaj, dobijemo 4 embriona.

Druga sreća

Na prvom ultrazvuku sledi šok – blizanci, međutim već na narednom ultrazvuku jednoj bebi je prestala srčana radnja. Svakog dana se iznova zahvaljujemo Bogu na tome što je ostala bar jedna beba, kao i što nas je uputio na pravi put, da zakucam na vaša vrata. Naše vto iskustvo jeste bilo puno izazova, ali sada deluje kao da je sve išlo korak po korak do dobrog cilja.

Trudnoća je bila za poželeti, bez većih komplikacija i tegoba. I konačno je 02.07.2021. godine u 8.30 na svet jdošao naš dugo očekivani DUŠAN SILNI. Rođen je carskim rezom u spinalnoj anesteziji, što je u mom slučaju jedno predivno iskustvo.

Celokupan Genesis tim je kao jedna velika porodica koja zajedničkim snagama pomaže parovima da i oni postanu porodica. 

Nikoga ne mogu izdvojiti i pohvaliti posebno, jer ste svi predivni i posvećeni, činite sve da se osećamo prijatno, ulivate nadu, za vas ne postoji reč nemoguće i za to vam od srca hvala.

Mi smo zahvaljujući vama postali porodica, stvorili ste još jedan mali raj, da i mi uživamo sada sa našom bebicom, koja sada ima već skoro 2 meseca. Gledamo i dalje ne verujemo da je naš.

Dok nismo dobili našeg Dukija, nismo mogli ni da naslutimo šta je prava sreća, a i prava briga. Sad je nekako sve ostalo nebitno.

Sledeće godine dolazimo po seku

Poruka za sve parove koji imaju problem da dobiju bebu je da nikada ne odustaju i da veruju u tim koji odaberu, koji ima dobro vto iskustvo takođe, kao što smo imali poverenje u Genesis tim.

A, sledeće godine Duki dolazi sa mamom i tatom da zamoli doktorku Crnogorac za seku. Naravno, nije važno da li će biti seka ili bata, već da on ima sa kim da se igra.

Veliki pozdrav za sve!

Brdo poljubaca vam šalju Dušan, Aleksandar i Marijana Živanović iz Požarevca.

Za sve informacije o originalnom Genesis konceptu personalizovane vantelesne oplodnje pišite nam na mejl bolnica@genesis.rs ili pozovite 021 382 8887. 

3 коментара

  Marijana says:

  Još jednom vam HVALA, divni ljudi.
  Tople preporuke dajemo svim parovima koji se bore sa neplodnošću, ne da bismo vršili propagandu, već jer je u toj prestresnoj situaciji najbitnije imati oslonac, nekoga u koga verujete da će vam pomoći, ili bar da će dati sve od sebe da vam pomogne, da se ne osećate kao broj, ili recka dok rešavate najbitniju stvar u životu…
  To je ono što smo mi imali kod vas, pa smo i nakon prvog neuspeha opet izabrali doktorku Crnogorac…

  Lejla says:

  Kad procitam nesto ovako lepo, cela se raznezim. Prelepo sroceno i prelepe misli. Nek nam je ziv i zdrav Dusan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *