Moje VTO iskustvo su Janko, Mirka i Jakub, Genesis bebe

Moje VTO iskustvo su Janko, Mirka i Jakub, Genesis bebe

Sada, dok ih gledam kako spavaju i osluškujem svaki njihov dah, setih se da sam obećala da ću ispričati našu priču, moje VTO iskustvo i nadam se motivisati parove koji se bore za potomstvo da se pokrenu i učine sve što je do njih kako bi se ostvarili kao roditelji.

Mi smo Mirko i Ana Petraš iz Padine, prelepog slovačkog mesta u Banatu. Ovu godinu nećemo pamtiti po korona virusu već po Janku, Mirki i Jakubu. Dobili smo najlepši poklon, na koji smo čekali punih 14 godina. Međutim, ta silno željena radost nije se jednostavno desila sama od sebe, kako mnogi parovi očekuju.

Naša priča počinje davne 2005. godine, kada smo se venčali. Uživali smo u našoj ljubavi, ali roda u naš dom nije stizala. Nakon nekoliko negativnih testova za trudnoću odlučili smo da potražimo pomoć stručnjaka.

Moje VTO iskustvo trojke Petraš

Nismo hteli da odustanemo ni po koju cenu

U startu smo znali da moji policistični jajnici mogu da predstavljaju problem, tako da smo „preskočili“ svu dijagnostiku kroz koju mnogi prolaze.

Prema savetu lekara krenuli smo sa inseminacijama i prva je bila uspešna, ali je nažalost u ranoj fazi došlo do prekida trudnoće. Probali smo još tri puta i onda su nam rekli da ne vredi i da moramo na vantelesnu oplodnju.

Toliko smo želeli decu da nismo hteli da se predamo niti da odustanemo po bilo koju cenu. Zato smo se odlučili za VTO iskustvo.

Krenuli smo na vantelesnu oplodnju i prve dve smo sami platili, a onda smo čuli za Nacionalni program VTO koji RFZO finansira.

Priznajemo da nam puno znači to što smo uz pomoć RFZO mogli da finansiramo vantelesnu, jer su nas prethodni pokušaji dosta koštali, a samo je suprug zaposlen.

Odobrena su nam sredstva i uz pomoć dr Zorice Crnogorac i Genesis tima konačno smo saznali da ćemo postati tata i mama.

Prvi susret sa doktorkom Crnogorac

Moje VTO iskustvoPrilikom jednog od naših brojnih pregleda, preporučili su nam dr Crnogorac kao veoma uspešnog stručnjaka za vantelesnu oplodnju.

Kada nas je doktorka prvi put primila i pogledala naše prethodne analize i ispitivanja, odlučno je rekla: „Vi ćete biti roditelji sledeće godine!“

I tako smo sa doktorkom krenuli u ostvarenje našeg dugogodišnjeg sna, koji je na kraju postao java!

Dok je trajala terapija išli smo u Genesis na redovne kontrole. Sve se odvijalo u najboljem redu. Došao je i dan aspiracije, koja je takođe zahvaljujući doktorki Crnogorac i njenom timu prošla dobro.

Znali smo da smo u sigurnim rukama. Ceo tim nam je ulivao poverenje stručnošću, strpljenjem da na svako naše pitanje odgovore, ali i sjajan tim embriologa. Bili smo uvereni da je uspeh jedina opcija, kada smo svi toliko posvećeni.

U iščekivanju rezultata Bete

Pre nego što smo saznali rezultate, meni je naglo pozlilo i završila sam baš u Genesisu. U odsustvu dr Crnogorac primila me je divna dr Božana Stepanov koja je odmah na prijemu konstatovala: „Ana, vi ste sigurno u drugom stanju“.

Moje VTO iskustvoTako je i bilo. Sledećeg jutra kada sam videla doktorku Crnogorac kako ulazi u sobu sa velikim i zadovoljnim osmehom i kako joj sijaju oči od sreće, znala sam da su stigli rezultati testa i da su vesti dobre. Naše VTO iskustvo ovaj put bilo je uspešno. Uz Genesis tim.

Najveći „šok“ smo doživeli kada smo saznali da ćemo dobiti trojke, suprug nikada neće zaboraviti trenutak kada je saznao lepe vesti. Pitala sam ga da li sedi i da li mogu da mu saopštim nešto. Kad sam rekla da nije jedna beba, nego tri, od sreće je počeo da plače. One su nagrada za dugu borbu u kojoj su najbitniji saveznici upornost i strpljenje.

VTO iskustvo- Genesis recept za trojke

I kada da nas pitaju koji je recept za trojke mi kažemo – dr Zorica Crnogorac i njenim tim!

Sigurni smo da ovo nije kraj našoj saradnji, pošto u Genesisu čuvamo još embriona.  Kada jednom stekneš u nekog poverenje, njemu se uvek vraćate. Svesni koliko je poverenje važno u ovoj saradnji koju oni nikada ne nazivaju poslom, u Genesisu se neizmerno trude da ga zadbijete. I da zatrudnite!

Takvo je naše VTO iskustvo.

Dodatne informacije o originalnom Genesis konceptu vantelesne oplodnje, dijagnostici steriliteta i o ostalim pregledima možete da saznate pozivom na 021 382 8887, putem mejla bolnica@genesis.rs ili lično, u ulici Uroša Predića 4 u Novom Sadu.

Ostavite odgovor