Moja Genesis priča- Zaplakali smo na sred ulice kada smo videli da je beta pozitivna

Moja Genesis priča- Zaplakali smo na sred ulice kada smo videli da je beta pozitivna

Nada, razočaranje, ogorčenost, bes. Tako punih 12 godina. Smenjivala su se osećanja tim redom, čini se, do u nedogled, kao u nekom zatvorenom krugu.

Sada, kada pogledaju unazad, Milena i Slobodan Medarević iz Bačkog Jarka gotovo da ne mogu da poveruju šta su sve prošli na putu do roditeljstva.

– Naši nalazi bili su relativno dobri i nadali smo se da ćemo do trudnoće doći “prirodnim” putem. Međutim, godine su prolazile, to se nije dešavalo, a naša frustracija je rasla. Shvatili smo da je vantelesna oplodnja naša jedina opcija i odlučili smo da probamo, ali samo jedan put, jer nismo imali snage za nova razočaranja, kaže Milena o velikoj prekretnici do koje su došli.

Nakon te odluke, usledila je sledeća, odabir klinike kojoj će da ukažu poverenje za tako važno životno pitanje. I za samo jedan pokušaj, na koliko su bili spremni.

Odabrali Genesis i odmah uspeli!

– U okolini nismo imali nikoga ko je imao problem sličan našem, tako da smo se o klinikama informisali preko interneta. Čuli smo da neki parovi odlaze u inostranstvo, ali mi imamo više poverenja u naše lekare. Od prvog odlaska na sajt Genesisa ja sam odlučila da će to da bude tim s kojim ćemo proći taj put. A naš prvi odlazak na kliniku i susret sa dr Crnogorac samo je učvrstio našu odluku, priseća se Milena s osmehom.

Ona priznaje da, ulazeći u čitav taj proces posle toliko neuspeha, nije verovala da će uspeti. Slušajući kako terapija izgleda, plašila se svega i očekivala burne reakcije tela. Ništa od toga se, naravno, nije desilo. Desila se “samo” trudnoća.

– Ceo program delovao mi je komplikovano, bila sam zbunjena, nastojala da se ponašam kao robot i da potpuno isključim emocije, ali to nije bilo moguće. Ubrzo sam shvatila da je Genesis tim fantastičan.

Kada pratite njihove savete, kojima vas korak po korak strpljivo vode kroz sve faze, shvatite da sve možete da uradite. Sa stimulacijom sam počela 15. oktobra 2016., 24. oktobra mi je dr Crnogorac radila aspiraciju, 29. oktobra embriotransfer. Desetak dana kasnije saznala sam da sam trudna.

Taj put nas je dodatno zbližio

– Moram da priznam da ni ja nisam verovao u uspeh kada smo odlučili da uđemo u sve to, jer posle 12 godina ne možete više tako lako da se zamislite u ulozi roditelja, kaže Slobodan i dodaje da je Milenu umirivao govoreći da nije bitno da li će uspeti ili ne. Da je bitno da pokušaju sve, a da je njihov brak najbitniji.

– Puno mi je značilo što me je tako hrabrio, iako sam znala da i on oseća tu prazninu u našem životu. Najteže nam je bilo kada neko iz naše okoline dobije dete. To su tako zbunjujuća osećanja- radovali smo se zbog naših poznanika, a tuga u nama je samo rasla, priseća se Milena.

Za njih to je bio važan životni cilj i kažu da je normalno da je tokom čitavog tog dugog perioda bilo i razumevanja i nerazumevanja. Sada su uvereni da ih je sve to dodatno zbližilo, a posebno proces vantelesne oplodnje. Jer su zajedno prolazili kroz sve faze i jedno drugom bili podrška. Zajedno su i zaplakali- i to na sred ulice, kada su videli da je beta konačno pozitivna.

Devet meseci- dan po dan

– 556.7, sećam se i danas te prve bete. Imali smo osećaj da je ceo svet naš! Da sada još samo treba da “proleti” tih 9 meseci i to je to. Nismo znali koliko nas još strepnje čeka jer višeplodne trudnoće mogu nekada da budu komplikovane, a tako je upravo bilo kod mene.

Živeli smo dan po dan. Molili se svemu u šta smo i u šta nismo verovali. Čudna raspoloženja prolazite na tom putu, kaže Milena.

Sve to je sada iza njih i sve je dobilo drugačiji smisao kada su na svet došli David i Novak.

– Kada su se rodili, dugo nismo mogli da verujemo da su naši. Imali smo osećaj kao da nam ih je neko dao da se malo igramo sa njima, a da posle moramo da ih vratimo.

Nije bilo lako opustiti se nakon toliko godina. Ali sada smo kompletni- nema više praznine, s neskrivenom radošću zaključuje Milena.

Parovima koji tek razmišljaju da li da se upuste u taj proces, Milena i Slobodan poručuju:

Ako nešto može da preokrene sudbinu to je vantelesna oplodnja, ali pre svega stručan tim koji će vas voditi kroz nju.

Sve informacije o originalnom Genesis konceptu personalizovane vantelesne oplodnje, kao i o najsavremenijim genetskim testovima, koji značajno doprinose uspešnosti procesa i dobijanju zdravog potomstva, možete da dobijete pozivom na brojeve telefona 021 549 444, 021 549 777, putem mejla bolnica@genesis.rs ili lično u ulici Uroša Predića 4 u Novom Sadu. 

Na isti način možete da odaberete Vaš termin za konsultaaciju ili za dijagnostiku steriliteta. 

Ostavite odgovor