Moja Genesis priča- Desetog dana nakon transfera beta je bila ogromna

Moja Genesis priča- Desetog dana nakon transfera beta je bila ogromna

– Došli smo već slomljeni, sa tananom nadom u uspeh. I već na prvom susretu pristup doktorke Crnogorac nas je ostavio bez teksta. Pristup koji vas nenametljivo navede da se posramite što sumnjate u sebe, jer ona toliko veruje u vas.

Danas bezbrižna, buduća mama Mirjana Tepić, tako govori o prvim danima u Genesisu za čiji Tim sada kaže da je njena druga porodica i svakako najveća podrška tokom procesa vantelesne oplodnje.

Njen suprug Mauro, Italijan koji je u Srbiju i u Novi Sad došao zbog nje, zbog ljubavi, kaže da je čim je video, znao da će mu Mirjana promeniti život, a da ga je Genesis promenio oboma, u momentu kada su već počeli da sumnjaju da je takva promena uopšte moguća.

Pet dugih godina

– Kao i svi parovi, verovali smo da će beba biti prva sledeća lepa vest, kao kruna naše želje i ljubavi. Nismo se time previše opterećivali, ali kad smo odjednom shvatili da su prošle već dve godine, zabrinuli smo se.

Počela je da se rađa sumnja da neće biti baš tako lako kako smo planirali, a taj strah dodatno je rastao uz sve učestalije vesti naših prijatelja o prinovama koje čekaju, nadovezuje se Mirjana i dodaje da je nakon toga krenula u potragu za klinikom u kojoj bi se pozabavili tim problemom.

– O bolnici koju sam odabrala nisam se podrobno raspitala. Dosta brzo su nas uvrstili u program, bez previše prethodnih analiza i priprema. Sve je teklo nekako isuviše brzo, ali kako nismo imali iskustva, prepustili smo se. Verovali. I bili iznevereni.

Krajnji rezultat nas je slomio. Pomislili smo da nikada nećemo moći da budemo roditelji, kad nam ni ta opcija nije uspela.

Od njih nismo dobili ni ohrabrenje ni pojašnjenje. Tek tada su od nas tražili da uradimo genetske testove.

Iz bezbrižnosti s kojojm su ušli u novu mogućnost, Mirjana i Mauro odjednom su bili puni straha da možda nešto ozbiljnije nije u redu. Taj strah dodatno ih je usporio i uzeo im još nekoliko godina. A onda su polako krenuli dalje.

Krajnji ishod- dve bebe

– Za Genesis tim sam saznala istražujući iskustva na internetu, ali i od naših prijatelja koji su prolazili isti put. Činilo mi se da je pristup doktorke Crnogorac mnogo stručniji i detaljniji. Da je tako, uverili smo se čim smo prvi put razgovarali sa njom.

Odmah nam je otvorila moguće opcije, ulila nam je neku novu snagu. Imali smo osećaj da nas ne požuruje, te da će preuzeti sve što je potrebno kako bi nas dovela do krajnjeg cilja- bebe. I dovela nas je- do dve bebe, s neskrivenom radošću kaže Mirjana.

Prava podrška je najvažnija

Problem steriliteta uvek je problem dvoje ljudi, para, nikako samo žene ili samo muškarca, ali osećaj krivice prema partneru neminovno se razvija, dodaje Mauro i ističe da je prvi i najvažniji korak da se ne plašite, da sa svojim partnerom iskreno delite sve brige.

– Uz ogromnu podršku i veru koju smo dobili od Genesis tima i mi smo mnogo lakše bili tu jedno za drugo. Bilo nam je bitno da sve to kroz šta prolazimo ne promeni kvalitet našeg odnosa, ali promenilo je- na bolje.

U takvoj atmosferi, kada sam se uverio u neverovatnu posvećenost i profesionalnost doktorke Crnogorac i njenog tima, bio sam siguran da ćemo uspeti. Oni ništa ne prepuštaju slučaju i to je odagnalo sve moje sumnje.

Parovi koji decu dobiju „prirodnim“ putem, ne mogu u potpunosti da razumeju sa čime se sve suočavamo, dok ljudi koji su prošli taj put kao da ne žele previše da se osvrću, kaže Mirjana i priznaje da se dešavalo da ih i dobronamerni komentari prijatelja povrede, toliko je to ranjiv period. I upravo iz tog razloga smatra da je bitno da imate nekoga ko će da vas razume.

– Jako nam je pomagala sigurnost koju smo osećali kod dr Crnogorac i Genesis tima. Oni su nam bili najveća i najstručnija podrška. Kada uđete u proces, stičete utisak kao da ste u porodici. Naravno da su tu bili i naši najbliži. Iako je bilo straha zbog prethodnog neuspeha, pa i suza, osećali smo da smo aktivni učesnici u svemu i to nam je puno značilo, naglašava Mirjana.

– Koliko god da neki koraci tokom procesa deluju komplikovano, sa Genesis timom možete slobodno da se opustite, jer će vas zvati da vas podsete, da vam daju inofrmacije i više puta, da vas samo pitaju kako ste! Stalno su nam bili na raspolaganju i to je učinilo da verujemo da smo u sigurnim rukama, kaže Mauro.

A onda odjednom ležanje, mirovanje, lagano odbrojavanje dana, sve delimično prožeto strepnjom, ali uz stalno saznanje da čitav jedan stručan tim veruje u njih. Po rezultate bete otišao je Mauro.

Ogromno olakšanje, pa ogromna radost

Po načinu na koji je parkirao kola pokušala sam da saznam rezultat, kaže kroz smeh Mirjana- u laboratoriji nisu hteli da mu kažu ništa, on nije umeo da protumači nalaz, a ja sam, kada sam ga videla, počela da plačem.

Bio je deseti dan nakon transfera i beta je bila ogromna! Prvo sam osetila ogromno olakšanje, a onda i sreću.

Takav izraz lica nikada pre nisam video kod nje, kao kada je čitala rezultat. Svega nekoliko trenutaka, a toliko različitih osećanja se smenjuje. Činilo mi se kao da su mi glava i stomak puni leptirića, toliko je to bio nestvaran osećaj za mene, priseća se Mauro.

On i Mirjana pravili su velike i hrabre promene kako bi ostvarili sve svoje snove. Partneri su, kažu i u poslu i u privatnom životu i veruju da je to dobitna kombinacija. U Novom Sadu, za njih najlepšem gradu na svetu, gradu po meri čoveka- po meri porodice, sada čekaju svoje dve bebe. Svesni da će postati roditelji, polako planiraju kako će ih odgajati.

Jednako posvećeni tom paru kao i prvog dana, dok prate Mirjaninu trudnoću, čitav Genesis tim nestrpljivo očekuje da stignu najlepše vesti iz porodilišta.

Sve informacije o originalnom Genesis konceptu personalizovane vantelesne oplodnje, o najsavremenijim genetskim testovima koji značajno doprinose uspešnosti procesa i dobijanju zdravog potomstva, kao i o slobodnim terminima za konsultacije možete da dobijete pozivom na brojeve telefona 021 549 444, 021 549 777, 060 549 4441, putem mejla: bolnica@genesis.rs ili lično, u ulici Uroša Predića 4 u Novom Sadu.

Ostavite odgovor