Stižu nove bebe- „Genesis“ deveti put obnovio ugovor sa RFZO

Stižu nove bebe- „Genesis“ deveti put obnovio ugovor sa RFZO

Specijalna ginekološka bolnica “Genesis” potpisala je danas ugovor sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje, o sprovođenju Nacionalnog programa biomedicinski potpomognute oplodnje, čime su novi parovi dobili priliku da put roditeljstva krenu uz stručnu pomoć “Genesis” tima.

Originalni, personalizovani koncept vantelesne oplodnje je ono što karakteriše Genesis pristup.

Taj individualizovani model, koji polazi od tog, konkretnog para i u potpunosti je u svim segmentima procesa prilagođen njima, stručnjaci bolnice Genesis razvijali su kroz 12-to godišnji rad i istraživanja u oblasti reproduktivne medicine.

Stvaranje novih života najjača motivacija

– Naša bolnica Nacionalnim programom obuhvaćena je od prvog dana njegove realizacije, zahvaljujući rezultatima koje postižemo u oblasti vantelesne oplodnje, stalnim inovacijama, najsavremenijim genetskim testovima i tehnologiji, kao i odnosu prema pacijentima.

Nema veće radosti od te da učestvujete u stvaranju novih života, u nečemu pozitivnom, nečemu što upotpuni život onima koji dođu kod vas i za mene i moj tim to je najjači motiv, rekla je povodom potpisivanja ugovora dr Zorica Crnogorac, direktor i osnivač bolnice.

Genesis porodica danas ima skoro dve i po hiljade beba i svakog dana je sve brojnija. Više od decenije smo na liderskoj poziciji u lečenju steriliteta. To nas je dovelo do mnogih dobrih izazova, pa smo paralelno širili i Genesis tim u svim segmentima.

Saradnja sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje ulazi u devetu godinu i ona je, zajedno sa poverenjem koje nam parovi ukazuju, jedna od najznačajnijih povratnih informacija da je prepoznato koliko nam je važno da u toj oblasti pomeramo granice, ulažemo u ljude i u ideje.

U Genesis smo ušli kao par, izašli kao roditelji

– Kad je oko vas sve pozitivno, to ne može da vas ne obuzme. Sav taj entuzijazam dr Crnogorac i njenog tima, utisak da im je svima jednako bitno to kroz šta prolazimo. Da smo im bitni mi. Prvi put smo posle toliko godina borbe i lutanja od vrata do vrata imali osećaj da u tome nismo sami. Počela je još jedna borba, mnogo snažnija, najodlučnija do sad i iz nje smo izašli kao pobednici, kao roditelji, kaže Vesna Đuragić iz Novog Sada, o svom Genesis iskustvu.

– Kada imate poverenje u tim koji vas vodi kroz taj proces, to zaista puno znači. Osećate da ste u sigurnim rukama, da ste među ljudima koji rade s posebnim motivom. Kojima su bitni ljudi. Kada smo to shvatili, dolazili smo u „Genesis“ opušteni, nasmejani, uvereni da smo na dobrom putu. Znali smo da imaju vrhunske rezultate u toj oblasti, ali nam je jednako značio odnos prema nama u svim tim momentima. To što su bili u toku sa svim detaljima i što im je svaki bio bitan, nadovezuje se njen suprug Đorđe.

Benefite originalnog personalizovanog Genesis koncepta vantelesne oplodnje parovi osete već nakon prvog susreta. Najlepša preporuka za koju smo čuli upravo je od pacijenata- u Genesis uđete kao par, izađete kao roditelji.

Kako do vantelesne oplodnje o trošku države

Da biste se uključili u postupak BMPO, prvi korak je da se javite izabranom ginekologu, odnosno muškarac izabranom lekaru. Oni će utvrditi da li ispunjavate kriterijume za upućivanje na prvostepenu Komisiju u nadležnoj filijali. Ukoliko je odgovor pozitivan, od njih dobijate upute za neophodne analize i dijagnostičke procedure.

Saglasnost za upućivanje na Komisiju za BMPO daje lekarska komisija matične filijale RFZO, kao i za ostvarivanje prava na naknadu troškova prevoza za svaki odlazak i povratak iz zdravstvene ustanove koju odaberete.

Zdravstvenu ustanovu u kojoj želite da obavite proces vantelesne oplodnje birate prilikom javljanja na prvostepenu lekarsku komisiju u matičnoj filijali RFZO. Ocena lekarske komisije važi tri meseca i u tom periodu se javljate Komisiji za BMPO.

Kada dobijete pozitivnu ocenu lekarske komisije, zakazujete termin javljanja Komisiji za BMPO.

Upućivanje na određenu Komisiju radi se prema utvrđenom rasporedu od strane RFZO, zavisno od područja filijale iz koje se osiguranik upućuje.

Ukoliko ispunjavate kriterijume, Komisija za BMPO vam izdaje potvrdu koja važi godinu dana od datuma zasedanja Komisije i u tom periodu treba da započnete proces BMPO.

Nakon izdavanja potvrde i obaveštavanja RFZO o tome, RFZO izrađuje evidencione liste lica koje se šalju zdravstvenim ustanovama radi dobijanja datuma započinjanja BMPO. Kada od njih dobiju datum, Fond obaveštava matične filijale osiguranika o datumu kada treba da se jave u zdravstvenu ustanovu na proces BMPO, a filijala obaveštava osiguranika, odnosno vas o datumu javljanja zdravstvenoj ustanovi koju ste odabrali.

Kada dobijete pozivno pismo, javljate se izabranom ginekologu radi dobijanja uputa za željenu ustanovu za proces BMPO. Sa kompletnom dokumentacijom (koja podrazumrva sve analize, potvrdu Komisije za BMPO, ocenu lekarske komisije filijale i uput za proces BMPO od izabranog ginekologa) javljate se u zdravstvenu ustanovu u zakazanom terminu na proces BMPO.

Sve dodatne informacije o postupku vantelesne oplodnje, originalnom “Genesis” konceptu prema kojem ga radimo, slobodnim terminima za konsultacije možete se informisati pozivom na brojeve telefona 021 549 444, 021 549 777, putem mejla bolnica@genesis.rs ili lično u ulici uroša Predića 4 u Novom Sadu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *