Profesor Srđan Đurđević novi načelnik Odeljenja operativne ginekologije i stalno pojačanje u Genesis timu

Profesor Srđan Đurđević novi načelnik Odeljenja operativne ginekologije i stalno pojačanje u Genesis timu

U svojstvu konsultanata radi u Specijalnoj ginekološkoj bolnici Genesis preko 15 godina, a od 01. septembra 2020. godine profesor Srđan Đurđević, specijalista ginekologije i akušerstva, supspecijalista onkologije, na funkciji je načelnika odeljenja za operativnu ginekologiju, kao stalno pojačanje u stručnom timu dr Zorice Crnogorac.

Oblast bavljenja profesora Srđana Đurđevića je ginekološka hirurgija, sa ginekološkom onkologijom i urologijom.

Posebne teme njegovog naučnog interesovanja:

  • Spad genitalnih organa i problemi sa kontrolom mokrenja kod žena
  • Značaj kolposkopskog, citološkog Papanikolau pregleda i određivanja HPV brisa u dijagnostici i lečenju prekanceroznih promena na grliću materice kod žena.
  • Bolesti spoljnih genitalnih organa žene – bolesti vulve
  • Dijagnostika i lečenje mioma materice

Profesor Srđan Đurđević o radu u timu doktorke Crnogorac

U toku svoje bogate karijere profersor Srđan Đurđević radio je u privatnim i državnim ustanovama, a o dugodišnjoj saradnji s doktorkom Crnogorac kaže:

-Saradnja je bila više nego odlična, profesionalna i veoma korektna. To je bio jedan od osnovnih razloga zašto sam odlučio da posle 32 godine rada napustim državni sektor u kome sam stekao punu i kompletnu afirmaciju.

– Odluka za mene nije bila teška jer sam znao da idem na „provereno i sigurno“. U bolnicu koju istinski volim i poštujem,  gde se osećam prijatno i zadovoljno, i koja je opredeljena da se dalje razvija i uvodi sve savremene metode i nove tehnike u svoj opus rada, ističe prof. dr Đurđević.

Kako kaže, bolnica Genesis pruža potpunu uslugu koja se odnosi na dijagnostiku i lečenje ne samo problema bračne neplodnosti i programa vantelesne oplodnje, nego i iz kompletnog domena ginekologije – lečenje različitih oboljenja genitalnih organa žene, kolposkopsku, citološku, urodinamičku, endoskopsku, onkološku i ultrazvučnu dijagnostiku.

Planovi i novine novog načelnika

-Odnose se na razvoj i kompletiranje svih hirurških usluga iz domena ginekologije koje obuhvataju sledeće oblasti: opštu ginekologiju i klasične ginekološke operacije rezom, vaginalne operacije, dijagnostiku i lečenje problema urinarne inkontinencije i spada genitalnih organa kod žena, sve operacije iz  ginekološke onkologije.

Svakako dalji razvoj endoskopskih i laparoskopskih ginekoloških operacija po kojima je bolnica „Genesis“ već prepoznata, navodi profersor Đurđević.

Dodaje da će se novine odnositi i na mogućnost precizne dijagnostike urinarne inkontinencije i njeno konzervativno lečenje primenom elektroterapije i suburetralnih TOT trakica.

Ponosni smo na to što će profesor Srđan Đurđević kao stalno pojačanje u timu Genesis od sada biti svakodnevno na raspolaganju našim pacijentima i pomerati granice u ginekološkoj hirurgiji.

Sve informacije u vezi sa terminima i specijalističkim pregledima kod profesora Srđana Đurđevića, specijaliste ginekologije i akušerstva, supspecijaliste onkologije, dostupne su vam na broj telefona + 381 21 382 8887 ili putem mejla bolnica@genesis.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *