PRIMO VISION SISTEM- pratite razvoj Vaše bebe od momenta začeća

PRIMO VISION SISTEM- pratite razvoj Vaše bebe od momenta začeća

Za većinu roditelja prvi trenuci začeća njihove bebe do sada su bili nedovoljno poznati, budući da su tek u 12. nedelji mogli da vide fetus. Danas, zahvaljujući Primo vision sistemu, u procesu vantelesne oplodnje sve to je moguće pratiti od samog početka.

Reč je o najnovijoj opremi koju lekari širom sveta smatraju revolucionarnom u ovoj oblasti, a koja pruža kontinuirano snimanje i nadzor procesa razvoja embriona od momenta oplođenja, pa do trećeg ili petog dana njihovog razvoja.

U našoj zemlji Primo vision sistem prva je u radu počela da primenjuje Specijalna ginekološka bolnica „Genesis“ Novi Sad.

–  To je jedna vrsta inkubatora opremljena sistemom specijalnih kamera koje na svakih 10 minuta snimaju razvoj embriona od momenta spajanja jajne ćelije sa spermatozoidom, a potom računar spaja te kontinuirane fotografije i kreira kratak film.

Na taj način možemo u svakom trenutku da vidimo sve embrione, blagovremeno uočimo probleme prilikom začeća, i da sa daleko većom sigurnošću odaberemo one koji su zaista najkvalitetniji.

To naravno, doprinosi povećanju stepena uspešnosti  postupka vantelesne oplodnje, a to nam je svima cilj, ističe Bsc Msc Balsz Balyi, embriolog Specijane ginekološke bolnice Genesis.

Kombinacijom PRIMO VISION sistema, PGS i PGD testova proces vantelesne oplodnje rezultira uspešnošću do 80 odsto.

Značaj te metode je, pre svega u tome što omogućava da se embrion nu u jednom trenutku ne vadi iz idealnih uslova koji obezbeđuje ovaj sistem.

– To do sada nije bilo moguće, embrioni morali da budu vađeni radi posmatranja pod mikroskopom. Procedura je podrazumevala proces da se embrion vrati u što kraćem roku, kako bi se zadržala ujednačena temperatura i PH i tako izbeglo njegovo oštećenje.

Mnogim parovima koji su u procesu vantelesne oplodnje ovo mnogo znači u psihološkom smislu, jer su i sami u prilici da razvoj embriona prate u svakom trenutku od prvog dana, objašnjava Balyi.

Više informacija o PRIMO VISION sistemu možete dobiti na brojeve telefona 021 549 777, 021 549 444 ili putem mejla bolnica@genesis.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *