Međunarodni dan medicinskih sestara- svoj poziv nikada ne bismo menjale

Međunarodni dan medicinskih sestara- svoj poziv nikada ne bismo menjale

Za posao koji su odabrale svaka od njih će reći da lepši ne postoji. Medicinske sestre bolnice Genesis uz to posebno su ponosne na činjenicu da su važan deo procesa kroz koji mnogi parovi nastoje da ostvare jednu od najvećih, životnih želja, da se ostvare u ulozi roditelja.

I da se ponovo rodim, isto bih odabrala

Pred njih to svakodnevno stavlja nove izazove, kako da u svakom trenutku imaju pravu informaciju, da pacijenta usmere, ali i umire i ohrabre. Medicinske sestre su tu da mu pojasne svaki deo procesa i šta ih u njemu očekuje. To za njih ujedno znači i konstantno učenje, kaže Petra Bolić, medicinska sestra koja je u bolnici Genesis već 10 godina.

medicinske sestre– Kada voliš svoj posao, ništa ti ne pada teško, već te upravo vuče da uvek učiš, da stekneš nova saznanja i tu dragocenu priliku mi ovde imamo.

Činjenica da pomažem parovima u ostvarenju za njih najveće želje, da postanu roditelji me ispunjava i čini ponosnom. I da se ponovo rodim, bila bih medicinska sestra, ne mogu da zamislim da radim nešto drugo, kaže Petra.

Kada razmišljam o svom poslu, nasmejana sam i mislim da to sve govori, podelila je sa nama utiske i sestra Ivana Knežević.

– Od prvog dana jednako se radujem svakog pozitivnoj beti, lepim vestima koje su kruna našeg rada, ali mi medicinske sestre smo podrška i onima koji na tom putu nailaze na prepreke. Genesis mi je pružio tu prelepu mogućnost da budem deo tako važnog procesa, ali i deo jednog dobrog tima. Učimo kroz svakodnevne izazove, kroz nove situacije, kao i jedni od drugih.

 

Medicinske sestre, tim koji diše kao jedan

medicinske sestreZa njih je privilegija da budu uz ljude koji se bore za potomstvo. Sve faze, od prve konsultacije, preko kompletnog procesa, sve medicinske sestre prolaze u isto vreme i profesionalno i emotivno, a što dodatno govori o njihovoj posvećenosti.

Tokom procesa vantelesne oplodnje one su nit koja parove spaja sa svima. Iz tog razloga veoma je važno da međusobno čvrsto sarađuju, da svaka informacija stiže pravovremeno, da pacijente upute u svaku pojedinost, pojasne šta treba i usmere ih na pravi način. Posao koji rade je, saglasne su sve, pre svega human i to im pruža jak osećaj zadovoljstva.

Poziv koji su odabrale nikada ne bi menjale za drugi i svakog 12. maja, na Međunarodni dan medicinskih sestara, uvek su iznova ponosne na svoj izbor, na doprinos struci koji daju i koji smatraju obavezom koju je još davnih dana postavila Florens Najtingel.

2 коментара

    Emina says:

    Sve sestre su divne,ali uvek nam neko više „priraste k srcu“.Maja Đijatović, Ivana Knežević i Slavica Jakić i u najvećoj gužvi imaju vremena za sve. Pošto je dan sestrica, morala da ih pomenem.

    Duška says:

    Koleginica Petra Bolić je jedno divno stvorenje…mnogi zdravstveni radnici bi trebali da se ugledaju na nju…meni je ostala u jako lijepom sjecanju.Uvjek nasmijana pozitivna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *