Karcinom grlića materice- tradicionalna medicina u službi prevencije

Karcinom grlića materice- tradicionalna medicina u službi prevencije

Otkrivanje korena bolesti ili poremećaja funkcionisanja, a ne samo otklanjanje simptoma, cilj je komplementarne medicine u svim situacijama. Pri tom je tretman uvek usmeren na svakog pacijenta ponaosob i na njegovu jedinstvenu konstituciju.

Kada je u pitanju prevencija karcinoma grlića materice, akupunktura i druge terapeutske tehnike tradicionalne Kineske medicine pružaju podršku u ženama sa tim i ostalim ginekološkim problemima na nekoliko nivoa, koji zajedno čine celovit sistem preventivne i kurativne nege.

Na koje sve načine, razgovaramo sa dr Gordanom Petrović, akupunkturologom tradicionalne kineske medicine.

Postavljanje zdravog temelja- put koji pravi akupunktura

karcinom grlića materice- akupunktura kao prevencija-Sve terapeutske tehnike tradicionalne kineske medicine pre svega pomažu kod menjanja životnih navika i životnog stila. Zatim na nivou odnosa prema svom ženskom principu, odnosa sa samom sobom i svojom ulogom u sopstvenom životu, kao i u životima svojih članova porodice.

Takođe, sa stanovišta razrešavanja fizičkih i fizioloških simptoma. To uključuje primenu širokog dijapazona terapeutskih tehnika, koje imaju za cilj da olakšaju simptome u vezi sa određenim tegobama, a koje, iako mogu da deluju slično kod svake osobe, primenjujemo na različite načine, jer je koren problema kod svakoga od nas drugačiji, kaže dr Gordana.

Kancerogene promene- kako ih tradicionalna medicina sagledava

– Kada je u pitanju konkretno karcinom grlića materice, kancerogene promene uopšte, Kineska medicina to najčešće posmatra kao problem stagnacije, usporenog i otežanog protoka životne energije.

Uzroci su različiti i van domena ovog članka. Medjutim, ono što je važno zapamtiti je da se uz pomoć specifičnih dijagnostičkih alatki i nakon detaljne medicinske anamneze, mora otkriti uzrok – ili uzroci- nastanka problema, što i jeste najčešći slučaj. To vodi pravilnom odredjivanju terapije(a), kao i načelnom odredjivanju dužine i frekventnosti terapije, navodi dr Petrović.

Prema njenim rečima, akupunktura se uspešno primenjuje u kombinaciji sa terapijama konvencionalne medicine i obe pomažu, svaka na svoj način, oporavku pacijenta. Upotreba integrativne medicine je u porastu u svetu, a u zemljama kao što su Kina, Indija, Australija, Novi Zeland, Izrael, komplementarna medicina se često koristi rutinski u kombinaciji sa konvencionalnom u državnim i privatnim zdravstvenim sektorima.

– Još jedna terapeutska metoda – moksibustija, koja podrazumeva grejanje određenih akupunkturnih tačaka na telu toplim pelinom (Artemisia Vulgarsi) daje fantastične rezultate tokom oporavka nakon završene hemio ili radio terapije.

karcinom grlića materice- moksibustijaTo je blaga, prijatna i potpuno bezbolna terapija i može se, uz  pravilno instruisanje, obavljati i u kućnim uslovima, od strane članova porodice. Ne kosi se bilo kojom medikamentoznom terapijom, potupno je sigurna, nakon učenja jednostavnih protokola korišćanja, i izuzetno delotvorna, ističe dr Petrović.

Doprinosi, pre svega:

*jačanju imuniteta nakon invazivnih terapija

*vraćanju životne energije postepeno, ali veoma temeljno, na dubinskom energetskom nivou

*jačanju energetske strane afektiranih organa

*smanjenju stresa, sa veoma opuštajućim efektima

*poboljšanju apetita

*boljem i kvalitetnijem spavanju

– Veoma je važno razvijati svest o tome da u današnjem svetu karcinom više nije automatski krajnja presuda. Ima mnogo načina da se zdravlje unapredi, popravi, da se bolesti zaleče i izleče.

Ima još više načina da se preventivno naučimo boljim životnim navikama, da praktikujemo rad na sebi, svakodnevno i predano i da ne živimo u strahu, sa stanovišta žrtve, već u zahvalnosti što smo ovde i sada, sa mnogim blagoslovima koji su nam dati i mnogim koji nas još čekaju. Nije uvek lako postići, ali je moguće, zaključuje dr Petrović.

Dodatne informacije o Acumedicare jedinstvenom programu holističke nege zdravlja, prema principima tradicionalne Kineske medicine možete da dobijete pozivom na 021 382 8887 ili putem mejla bolnica@genesis.rs

1 коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *