Bolnica Genesis i Ivan Ivanović- u novu godinu saradnje, za nove bebe

Bolnica Genesis i Ivan Ivanović- u novu godinu saradnje, za nove bebe

– Milica, Sara i Stefan i čekamo još dve devojčice. Svaki put kada čujem imena dece, radujem se, jer znam da smo uspeli. Da smo pomogli da još jedan par ostvari tako važnu želju.

Bolnica Genesis već 14 godina učestvuje u stvaranju novih života i kada govorim o tome, uvek kažem ono što osećam- to nije posao, to je ljubav.

A kao i u svakoj ljubavi, i u ovoj je poverenje najvažnije. Da bismo ga zaslužili i opravdali, mi u Genesis timu neprestano učimo i unapređujemo rad. Hvala vam što ste verovali u nas.

Tim rečima dr Zorica Crnogorac pozdravila je Ivana ivanovića i parove koji su, kroz našu saradnju sa njegovom emisijom, u prethodne dve godine učestvovali u akciji Pismo deda Mrazu, kao i tri nova para, odabrana da ove godine uđu u VTO proces prema našem originalnom konceptu.

Ostvarili smo velike želje

U cenutru pažnje tokom našeg druženja bila je Milica Kapor, koja je nedavno proslavila prvi rođendan i veselo trčkarala od jednog do drugog gosta. Ona je prva beba koja je na svet došla kroz tu humanu akciju kojom Ivan i njegovi saradnici nastoje da ovaj svet postane bolje mesto.

Mama Jovanka i tata Goran ne skidaju osmeh s lica i kažu da nije ni malo lako opisati koliko im je Miličin dolazak upotpunio život.

– Ovaj posao daje nam priliku da napravimo mnogo dobrih stvari. Nema lepšeg načina da završimo godinu od ovog kakav smo upriličili danas, da upoznamo „našu“ decu i da ohrabrimo nove parove da dođu do istog cilja. A nema boljih od doktorke Crnogorac i njenog tima da im u tome pomognu, rekao je Ivan Ivanović.

Mala Sara bila je sve vreme mirna u naručju tate Đorđa. Dok ih gleda, mama Danijela Stojadinović nam uz osmeh kaže, mirni smo sada i mi.

Stefan, koji je otvorio drugu sezonu saradnje sa Ivanom, nije mogao da nam se pridruži, a dve buduće mame Maja Brkić i Katarina Bugarčić, obe u osmom mesecu, kažu da uživaju kao nikada pre. Zajedno sa budućim tatama, Miroslavom i Čedomirom, zaključuju da je osećaj nestvarno lep.

Dok pregovaraju oko imena beba, osluškuju simptome i polako se pripremaju za dolazak njihovih devojčica.

Želeli smo da otvorimo nove mogućnosti

Prošle godine i mi smo bili pomalo nervozni, pa i uplašeni na ovom prvom susretu, ali čim krenete u proces, Genesis tim vas uveri da dobro znaju šta rade i da možete da se opustite, poručili su novim parovima.

Ivana i Dejan Filipović, Marina i Njegoš Krakić, Mira Milojević i Aleksa Ristivojević odmah nakon praznika ulaze u proces, prema originalnom Genesis konceptu personalizovane vantelesne oplodnje.

– Kriterijum prema kojem smo nastojali da odaberemo, a to nikada nije laka odluka jer se radi o jednoj od najvrednijih želja, bile su sužene mogućnosti. Gledali smo da to budu parovi koji su iskoristili sve ili koji svoju šansu nisu ni dobili, naglasila je doktorka Crnogorac.

Ivana i Dejan su zajedno skoro 12 godina, a poslednjih 10 traje njihova borba da dođu do potomstva. Iza njih su tri postupka vantelesne oplodnje i uzeli su učešće u ovoj akciji jer veruju da će njihova želja da bude ostvarena.

Nama je suđeno da budemo roditelji i verujemo samo da je pitanje vremena kada će se to desiti, kažu Marina i Njegoš Krakić i navode da će ovo biti njihov sedmi pokušaj vantelesne oplodnje ali i da nemaju nameru da odustanu. Entuzijazam porodica koje su upoznali na ovom susretu govori im da su u dobrim rukama.

Mira i Aleksa kažu kako od papirologije ne mogu da odmaknu dalje i da je problem muškog steriliteta još veća prepreka na putu ka roditeljstvu. U tom krugu su već 7 godina i veruju da će uz Genesis tim uspeti da ostvare njima tako važnu želju.

– Vidimo se naredne godine, da se radujemo novim imenima, novim bebama– poručila je na kraju druženja doktorka Crnogorac.

Sve informacije o originalnom Genesis konceptu personalizovane vantelesne oplodnje, kao i o slobodnim terminima za konsultacije možete da dobijete pozivom na 021 549 444, putem mejla bolnica@genesis.rs ili lično, u ulici Uroša Predića 4 u Novom Sadu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *